FOLLOW US: facebook twitter

«Οιδίπους Τύραννος» με Στάνκογλου το καλοκαίρι στην Ήλιδα!

Ημερομηνία: 27-01-2023 | Συντάκτης:

-Σπουδαία παράσταση θα φιλοξενηθεί στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Μία από τις δημοφιλέστερες και σπουδαιότερες τραγωδίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καλοκαίρι του 2023 οι θεατρόφιλοι της Ηλείας στο Θέατρο της Ήλιδας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», το Διεθνές φεστιβάλ θα φιλοξενήσει την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παράσταση θα ανέβει από τα Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ» -πέρσι είχαν ανεβάσει τον «Φιλοκτήτη- και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Οιδίποδα θα υποδυθεί ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ημερομηνίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αφού το θερινό καλεντάρι των παραστάσεων δεν έχει ακόμα καταρτιστεί και τα προγράμματα των φεστιβάλ βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της διαμόρφωσης και της επεξεργασίας.

Ο «Οιδίπους Τύραννος» γράφτηκε από τον Σοφοκλή πιθανότατα μεταξύ 430 και 425 π.Χ. και εκτιμάται πως παίχθηκε το 428. π.Χ. Αξιολογείται από ισχυρή μερίδα κριτικών θεάτρου ως η κορυφαία τραγωδία που έχει γραφτεί ποτέ και αποτελεί την κορυφαία στιγμή της δραματικής τέχνης του Σοφοκλή, αφού ο Αριστοτέλης τη θεωρούσε πρότυπο τραγωδίας. Πηγάζει από τον θηβαϊκό κύκλο και η κεντρική του ιδέα είναι αν ο άνθρωπος είναι δέσμιος του πεπρωμένου του ή ο ίδιος με τις επιλογές του καθορίζει την πορεία της ζωής του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος