FOLLOW US: facebook twitter

«Οιδίπους» εις διπλούν και Ευριπίδης στην Ήλιδα

Ημερομηνία: 20-03-2023 | Συντάκτης:

Τα πρώτα σχέδια για το πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες για την κατάρτιση του προγράμματος του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας ενόψει του φετινού καλοκαιριού. Στόχος είναι να περιληφθούν παραστάσεις που θα παιχθούν και στην Επίδαυρο, οι οποίες ανακοινώθηκαν προχθές, δίχως όμως να υπάρχει απόλυτη ταύτιση, αφού το φεστιβάλ χτίζει τη δική του ταυτότητα.

Όπως έχουμε ήδη γράψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, φέτος το θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας θα φιλοξενήσει τη δημοφιλέστερη ίσως τραγωδία, τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου.

Εκτός από τον «Οιδίποδα Τύραννο» όμως, στην Ήλιδα πιθανότατα θα παιχθεί και ο «Οιδίπους Επί Κολωνώ» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σκευά, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Καταλειφό.

Το πρόγραμμα σίγουρα θα έχει και Ευριπίδη, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν θα περιλάβει την «Εκάβη» σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη ή τις «Τρώαδες» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη. Οι πιθανότητες είναι περισσότερες, πάντως, για την πρώτη, αλλά ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» κάτι.

Το κοινό της Ηλείας θα έχει την ευκαιρία να δει και φέτος τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, αλλά μάλλον όχι την παράσταση που θα ανέβει στην Επίδαυρο με σκηνοθέτη τον Φρανκ Κάστορφ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, οι θεατές θα δουν τη Μαρία Κίτσου ως «Μήδεια» σε παραγωγή των Αδελφών Τάγαρη.

Σε ό,τι αφορά τις κωμωδίες, στο πρόγραμμα θα είναι είτε οι «Σφήκες» σε σκηνοθεσία της Ελένης Κιτσοπούλου, παραγωγή από το Εθνικό Θέατρο, είτε τα «Βατράχια» σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, με περισσότερες πιθανότητες για τη δεύτερη παράσταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος