FOLLOW US: facebook twitter

Οι τρείς πρώτοι των Πανελλαδικών: Γένους αρσενικού η επιτυχία φέτος στην Ηλεία, από Πύργο, Λεχαινά και Βάρδα

Ημερομηνία: 29-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ιδιαίτερα απαιτητικές αποδείχτηκαν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με την πλειοψηφία των υποψηφίων, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας να δυσκολεύτηκε να «πιάσει» ακόμα και τη βάση σε αρκετά μαθήματα. Το γεγονός αυτό, το αποδεικνύουν και οι βαθμολογίες στην Ηλεία, όπου μόλις 28 μαθητές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 18.000 μόρια από τους οποίους μόλις 6 ξεπέρασαν τα 19.000 μόρια.

Πρώτοι στην κορυφή λοιπόν, βρίσκονται τρείς νέοι. Ο Νίκος Δαμασκόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Πύργου με 19.554 μόρια, ο Δημήτρης Πανταζόπουλος από το ΓΕΛ Λεχαινών με 19.394 μόρια και ο Θανάσης Θανασούλας από το ΓΕΛ Βάρδας με 19.194 μόρια. Οι τρείς επιτυχόντες και νέοι φοιτητές πλέον που άγγιξαν το άριστα, μιλούν για την επιτυχία τους…

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Πύργου «Pier De Coubertin» κατέγραψε την πιο υψηλή βαθμολογία στην Ηλεία. Στην ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας, ο Νίκος κατάφερε ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις, καθώς έγραψε 20 στην Πληροφορική και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, 19,8 στα Μαθηματικά και 18,1 στην έκθεση, συγκεντρώνοντας 19.554 μόρια (!) «Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή, πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Είναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε, διότι είναι απαραίτητο το ψυχολογικό κομμάτι για να τα καταφέρεις σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον των Πανελλαδικών. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από το φροντιστήριο “Άνοδος” για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν. Τους εμπιστεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια που έδιναν τον αγώνα τους και επέδειξαν ενδιαφέρον, βοηθούν συνεχώς τα παιδιά και είναι κοντά τους. Πρώτος μου στόχος είναι η Πυροσβεστική Ακαδημία, Σχολή Ανθυποπυραγών ή Σχολή Πυροσβεστών, είναι αυτό που ήθελα πάντα. Θέλω να πω στα παιδιά που δεν πήγαν καλά ότι δεν μειώνεται η αξία τους κι ότι τίποτα δεν κρίνεται στις Πανελλαδικές, είναι πολλά παραπάνω στη ζωή».

Δεύτερος από πλευράς υψηλότερης βαθμολογίας, ο Δημήτρης Πανταζόπουλος με

19.394 μόρια (ΟΠ. Θετικών Σπουδών) από το ΓΕΛ Λεχαινών. Ο ίδιος αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος και δικαιωμένος από την επιτυχία του, καθώς όπως λέει, όλο αυτό για να γίνει, απαιτεί κόπο και θυσίες. «Η αλήθεια είναι ότι έκανα μεγάλη προσπάθεια, κουράστηκα αρκετά όλα τα προηγούμενα χρόνια και την τελευταία χρόνια στερήθηκα εξόδους, ταινίες, ύπνο… Πλέον όλα αυτά έχουν μια ευχάριστη γεύση για μένα καθώς δικαιώνονται οι κόποι μου. Για την επιτυχία χρειάζονται βάσεις και πλέον είμαι αισιόδοξος ότι είμαι κοντά στον στόχο μου που είναι η Σχολή Ικάρων. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου που στάθηκε δίπλα μου, τους φίλους και συμμαθητές μου και ιδιαίτερα τον Κώστα και το Διονύση που με στήριξαν και πίστευαν σε μένα σε όλη τη χρονιά καθώς επίσης και όλους τους καθηγητές μου. Από δω και πέρα, διακοπές, ξεκούραση και φυσικά να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει!».

Από τον Κάμπο της Ηλείας και συγκεκριμένα από το ΓΕΛ Βάρδας, είναι ο τρίτος κατά σειρά αριστούχος της Ηλείας και πρόκειται για τον Θανάση Θανασούλα ο οποίος συγκέντρωσε, 19.194 μόρια (ΟΠ Οικονομίας). Ο Θανάσης, προσπαθούσε για δεύτερη φορά και παρότι η ψυχολογία του όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν και η καλύτερη, απέδωσε τα μέγιστα, διαψεύδοντας ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Δεν περίμενα τόση υψηλή βαθμολογία καθώς ήταν η δεύτερη φορά που έδινα πανελλαδικές καθώς στην πρώτη μου προσπάθεια δεν είχα επιτύχει. Διάβασα, κουράστηκα, κυνήγησα τη μια στο εκατομμύριο και νιώθω δικαιωμένος! Στόχος μου είναι οι Οικονομικές Σχολές και αφού μελετήσω προσεκτικά το μηχανογραφικό δελτίο θα αποφασίσω για το καλύτερο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την οικογένεια μου και τους συγγενείς μου για την στήριξη που μου παρείχαν… Από δω και πέρα… ξεκούραση μετά από μια τόσο απαιτητική χρονιά και φυσικά στους επόμενους στόχους μου είναι να ολοκληρώσω σύντομα τις σπουδές μου και να πάρω γρήγορα πτυχίο για να βγω στην αγορά εργασίας…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος