FOLLOW US: facebook twitter

Οι ΤΟΕΒ κλείνουν τις βάνες στους στρατηγικούς κακοπληρωτές!

Ημερομηνία: 29-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Αγροτικά, Νέα
Οι νέοι σκληροί διακανονισμοί που εξασφάλισαν οι πέντε ΤΟΕΒ που είχαν κομμένο ρεύμα τους επιβάλλει αλλαγή τακτικής
-Ομαλοποιείται πλέον η κατάσταση με το νερό και εξελίσσεται θετικά προς το παρόν η αρδευτική περίοδος

Ομαλά εξελίσσεται πλέον όπως όλα δείχνουν, η αρδευτική περίοδος στην Ηλεία, αφού σε πρώτη φάση κατέληξαν σε νέους διακανονισμούς με την ΔΕΗ και οι πέντε ΤΟΕΒ που είχαν σοβαρό πρόβλημα με την διακοπή ρεύματος λόγω των συσσωρευμένων οφειλών και ο ΓΟΕΒ μετά την παροχή νερού στην αρδευτική ζώνη του Πηνειού έδωσε νερό και στην ζώνη του Αλφειού. Έτσι, οι πέντε ΤΟΕΒ που έκαναν μετά χιλίων βασάνων και παρεμβάσεων από την πολιτική ηγεσία του νομού και τις πιέσεις των αγροτικών συνεταιρισμών νέο διακανονισμό με την ΔΕΗ είναι οι Α’ και Β’ ΤΟΕΒ Πύργου, ο  ΤΟΕΒ Πελοπίου, ο ΤΟΕΒ Επιταλίου και ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων οι οποίοι όμως τώρα με την σειρά τους καλούν τους  αρδευτές να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τον Οργανισμό, διαφορετικά θα αναγκαστούν να κλείσουν τις βάνες στους κακοπληρωτές και να τους διακόψουν την παροχή νερού. Ανακοινώσεις έβγαλαν ήδη ο Β΄ΤΟΕΒ Πύργου και ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων και το ίδιο θα πράξουν και όλοι οι άλλοι ΤΟΕΒ, γιατί αν οι αρδευτές δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, θα υπάρχει εκ νέου πρόβλημα στην τήρηση του διακανονισμού με την ΔΕΗ και δεν αποκλείεται να έχουμε νέες διακοπές μεσούσης της αρδευτικής περιόδου με ότι αυτό συνεπάγεται, την καταστροφή των καλλιεργειών τους!

Αναφορικά με το πώς εξελίσσεται η αρδευτική περίοδος μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού- Πηνειού κ. Αντώνης Γιαχαλής τόνισε: «η κατάσταση με την παροχή νερού και στις δύο αρδευτικές ζώνες Πηνειού και πλέον και του Αλφειού ομαλοποιείται μετά και τους διακανονισμούς που έκαναν με την ΔΕΗ  οι ΤΟΕΒ που είχαν κομμένο ρεύμα, χθες αναμενόταν να δώσουμε νερό και στον ΤΟΕΒ Πελοπίου γιατί δεν είχε ακόμα συνδεθεί με την ΔΕΗ. Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα αλλά ολοκληρώνονται και κάποιες εργασίες συντήρησης των αντλιοστασίων που δεν είχαν ρεύμα γιατί αυτό μας εμπόδιζε να τα συντηρήσουμε, ενώ αντικαθίστανται και τα μοτέρ που είχαν υποστεί βλάβη στο Λαμπέτι.  Ωστόσο για το τριήμερο του Πασχα, η παροχή νερού στο δίκτυο των αντλιοστασίων δικαιοδοσίας μας στην βόρεια ζώνη Πηνειού θα διακοπεί την 1-5-2021 ήμερα Σάββατο και ώρα 16:00 και τα αντλιοστάσια θα τεθούν εκ νέου σε λειτουργιά στις 4-5-2021 ήμερα τρίτη και ώρα 08:00. Ευελπιστώ πως αν δεν υπάρξουν νέα προβλήματα με την ΔΕΗ και φανούν συνεπείς στις οφειλές τους απέναντι στους ΤΟΕΒ και οι αρδευτές, η αρδευτική περίοδος θα ομαλοποιηθεί εντελώς και θα εξελιχθεί καλά, γιατί άρχισαν και οι ζέστες, οι  θερμοκρασίες είναι πλέον υψηλές και οι καλλιέργειες θέλουν νερό. Μικροπροβλήματα σίγουρα θα υπάρχουν, κυρίως ζημιών στα δίκτυα και τα αντλιοστάσια που προσπαθούμε άμεσα να τις επισκευάζουμε, γιατί η εκκίνηση της αρδευτικής περιόδου δεν είναι απλό πράγμα τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν λόγω της διακοπής ρεύματος, ασυντήρητα αντλιοστάσια. Ας ελπίσουμε όλα να εξελιχθούν πλέον ομαλά, γιατί το δίκτυο είναι μεγάλο και παλιό και υπάρχουν και παράγοντες πολλές φορές απρόβλεπτοι».

Οι ΤΟΕΒ καλούν τους αρδευτές να πληρώσουν τις οφειλές τους

Όπως προαναφέραμε οι ΤΟΕΒ που προχώρησαν σε νέους διακανονισμούς των οφειλών τους προς την ΔΕΗ καλούν τους αρδευτές – και ειδικά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές- να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν τα χρέη τους αλλιώς οι βάνες θα κλείσουν σε όσους δεν περάσουν από το ταμείο. Ενδεικτικές είναι οι ανακοινώσεις του Β΄ΤΟΕΒ ΠΥΡΓΟΥ και του ΤΟΕΒ Σαβαλίων.

Ο Β΄ΤΟΕΒ Πύργου στην ανακοινωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ενημερώνουμε τους αρδευτές μας ότι έχουμε προβεί σε δυσμενή ρύθμιση με τη ΔΕΗ η οποία απαιτεί γενναίες πληρωμές από τον Οργανισμό μας. Συνεπώς πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά και απαρέγκλιτα ο Κανονισμός Άρδευσης και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με τα οποία:

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΡΔΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ:

  1. ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ
  2. ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Σε αντίθετη περίπτωση θα διακόπτεται η παροχή άρδευσης και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Άρδευσης πρόστιμα.

Τα ανωτέρω κρίνονται απαραίτητα προκειμένου να προστατεύσουμε τους αρδευτές/μέλη  μας και τις καλλιέργειες από ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος.”

Ομοιως και ο ΤΟΕΒ Επιταλίου καλεί τουα αρδευτές του να τακτοποιήσουν τις οφειλόμενες εισφορές τους γιατί αλλιώς θα διακοπεί το νερό στις βάνες τους και να κάνουν την  ¨Δήλωση Καλλιέργειας» για την καλλιεργητική περίοδο 2021

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΤΟΕΒ Σαβαλίων όπου μεταξυ άλλων αναφερει ότι καλούνται οι αρδευτές μέσα σε προθεσμία 10 ημερών από την παρούσα ανακοίνωση να προβούν σε άμεση ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών τους καταβάλλοντας το 35% του συνόλου της οφειλής τους και το υπόλοιπο σε 24 δόσεις. « Σε δαιφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προβούμε σε σφράγιση των υδροληψιών ακόμα και μεσούσης της αρδευτικής περιόδου καθώς και να λάβουμε όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως βεβαίωση στην αντίστοιχη Δ.Ο.Υ κατ έφαρμογήν των αποφάσεων της Γ.Σ». Τέλος η διοικηση επισημαίνει ότι κατέβαλλε τεράστια προσπάθεια να φτασει σε αυτόν τον διακανονισμό ο οποίος δεν θα μπορέσει να τηρηθεί αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές συνεχίσουν αυτήν την τακτική.

ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού: Διακοπή λειτουργίας αντλιοστασίων στη βόρεια ζώνη

Η παροχή νερού στο δίκτυο των αντλιοστασίων δικαιοδοσίας μας στην βόρεια ζώνη Πηνειού θα διακοπεί την 1-5-2021 ήμερα Σάββατο και ώρα 16:00 και τα αντλιοστάσια θα τεθούν εκ νέου σε λειτουργιά στις 4-5-2021 ήμερα τρίτη και ώρα 08:00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος