FOLLOW US: facebook twitter

Οι θεατρικές ομάδες της Ηλείας κόβουν πίτες και σχεδιάζουν…

Ημερομηνία: 24-01-2023 | Συντάκτης:

Λίγο πριν ή λίγο μετά την πρεμιέρα τους στο σανίδι

Η μια μετά την άλλη σύσσωμες οι θεατρικές ομάδες της Ηλείας λίγο πριν η λίγο μετά την πρεμιέρα των νέων τους θεατρικών παραστάσεων κάνουν χαρούμενες μαζώξεις και κόβουν τις πίτες τους για το καλό του νέου χρόνου, για πρώτη φορά μετά από καιρό λόγω υποχρεωτικής αποχής εξαιτίας της πανδημίας. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια καλή αφορμή να συναντηθούν και εκτός σκηνής, πέρα από τα άγχη της πρόβας και της προετοιμασίας των παραστάσεων τους που οφείλουμε να πούμε ότι όλες μας όλες είναι αξεπέραστες και πως θα ήταν αλλιώς αφού μπροστά βάζουν το μεράκι τους και την αγάπη τους για το θέατρο.  Γιατί οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες το μόνο που προσδοκούν  μέσα από τα θεατρικά τους ταξίδια, είναι να περάσει το κοινό καλά και να πάρουν ως μοναδική τους επιβράβευση το θερμό μας χειροκρότημα. Έχουμε και λεμε λοιπόν:

Η Θεατρική Ομάδα Βαρθολομιού που απολαύσαμε το καλοκαίρι στην εξαίρετη παράσταση «Ρμεπέτικη Ζωή» και τώρα προετοιμάζεται για την νέα της θεατρική έξοδο στη σκηνή, έκοψε την πίτα της σε μια όμορφη και χαρούμενη εκδήλωση, στο καφε- μπαρ cup  meeting point στο Βαρθολομιό. Την πίτα έκοψε ο Λάζαρος Κυπριώτης παρόντων όλων των μελών της ομάδας και των οικογενειών τους και ευχήθηκε το 2023 να χαρίσει σε όλους χαρά υγεία δημιουργικότητα και ανθρωπιά.

Σύσσωμη η θεατρική ομάδας ΕρασιΤΕΧΝΕΣ Αμαλιάδας, διοργάνωσε μια ωραία έξοδο με κέφι, πολύ γέλιο και καλο φαγητό  για να κάνει ποδαρικό στο νέο έτος, αφού έχει ήδη παρουσιάσει τον Δεκέμβριο του 2022 την εκπλητική παράσταση ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ του Θερβάντες. Την πίτα της ομάδας έκοψε ο σκηνοθέτης Χάρης Κότσιφας  ενώ το φλουρί κέρδισε  η Χαρά Μπέκιου. Μάλιστα σ, σαν τυχερή… ανέγνωσε στην ομάδα το νέο τους έργο που ακόμα δεν μας έχουν αποκαλύψει αλλά σύντομα θα γίνει και αυτό, γιατί όπως όλοι ξέρουμε η δράση τους και η ενέργειά τους δεν περιορίζεται σε ένα μόνο έργο της σεζόν.

Πριν από την πρεμιέρα τους, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Άκη Δήμου ‘Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις  με υπέροχες ερμηνείες και συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα στο Κουρβισιάνειο- μην την χάσετε- , έκοψε την πίτα της και η καλλιτεχνική ομάδα «Παράξενοι ταξιδιώτες» στο  Skakiera Bistrot. στην πλατεία Λαζαράκη στην Αμαλιάδα. Με πολλές ευχές για μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και χαμόγελα.

Την πίτα της έκοψε προχθες το απόγευμα ευχές για μια δημιουργική χρονιά  και η Θεατρική Ομάδα Πύργου που είχε κάνει ποδαρικό όχι στο 2023 αλλά στο σανίδι, ανοίγοντας  πρώτη ανήμερα28η Οκτωβρίου  την θεατρική σεζόν των θεατρικών ομάδων του Πύργου με την υπέροχη παράσταση «Φον Δημητράκης». 

Έπονται βεβαίως και οι υπόλοιπες θεατρικές ομάδες, αφού δόξα τω θεώ στην Ηλεία είναι πολλές και αξιόλογες, άλλωστε αναμένονται ως τον Μάρτιο πολλές ακόμα πρεμιέρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος