FOLLOW US: facebook twitter

Οι Θεατρικές Ομάδες “Αποχρώσεις Αμαλιάδας” και “Λυγιάς” επιστρέφουν στο θεατρικό σανίδι σε Αμαλιάδα και Γαστούνη…

Ημερομηνία: 17-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Εν δράσει ξανά η Θεατρική Ομάδα Αποχρώσεις Αμαλιάδας και η Θ.Ο Λυγιάς ετοιμάζουν πυρετωδώς τις παραστάσεις τους για τη νέα σεζόν


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Μετά από μια αναγκαστική παύση αποχής από το σανίδι δύο περίπου χρόνων λόγω της πανδημίας και των διαδοχικών λοκ ντάουν οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Ηλείας βρίσκονται ξανά εν δράσει και προετοιμάζουν παραστάσεις για την καινούργια θεατρική σεζόν που ξεκινά την νέα χρονιά, ελπίζοντας πως το 2022 το θέατρο θα είναι ξανά και πάλι κοντά μας.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι δύο θεατρικές ομάδες που έχουν στο τιμόνι τους τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θοδωρή Δανίκα, η Θεατρική Ομάδα Λυγιάς στην Γαστούνη και η Θεατρική Ομάδα «Αποχρώσεις» Αμαλιάδας – Σύλλογος Πολιτισμού & Θεάτρου ´ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ,  που ετοιμάζονται πυρετωδώς με πολύ μεράκι και με εντατικές πρόβες, με δύο θεατρικές παραστάσεις και δύο έργα αντίστοιχα.

Η Θεατρική Ομάδα Λυγιάς επιστρέφει με την επίκαιρη κωμωδία των Ρέππα- Παπαθανασίου «Βγάλε τον Υπουργό απ’ την πρίζα» που σχολιάζει καυστικά τη διαπλοκή και τις υπόγειες δοσοληψίες που κρύβει το πολιτικό σύστημα. Η παράσταση πρόκειται να ανέβει το Φλεβάρη του 2022 στο Κουρβισιάνειο θέατρο της Γαστούνης.

Συντελεστές:

Νίκος Νίκας

Ρένα Τσαμαδού

Ζέτα Κοκκίνη

Γιώτα Τσαμαδού

Ηλίας Γεωργόπουλος

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Ελένη Γιαννοπούλου

Λάμπης Χρονόπουλος

Σκηνοθεσία Σκηνογραφία Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Δανίκας

Η δεύτερη παράσταση από την θεατρική ομάδα «Αποχρώσεις» πρόκειται να ανεβάσει τον Μάρτιο του 2022 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας, μια κωμωδία- παρωδία βασισμένη στο κείμενο του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, που σύμφωνα με το έργο, αναλαμβάνει να ανεβάσει στη σκηνή ένας ερασιτεχνικός θίασος με υψηλές φιλοδοξίες. Όμως τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του και τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά καθώς τα μέλη του θιάσου δεν καταφέρνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του βικτωριανού δράματος αλλά και των απαιτήσεων της σκηνοθέτιδος η οποία μετά από απανωτούς νευρικούς κλονισμούς το ρίχνει στο ποτό.

Πρόκειται για μια φρέσκια, νεανική κωμωδία, αστεία, γκροτέσκα και γεμάτη ξεκαρδιστικά ευρήματα, με άφθονες σκηνές γέλιου και ευρηματικές ανατροπές.

Συντελεστές:

Σισσυ Τσαούση

Γιωτα Νικητοπουλου

Θεόδωρος Δανίκας

Αννα Κορτεση

Βασίλης Τεμπονερας

Παναγιώτης Ηλιοπουλος

Βερονικα Γκογκακη

Πιτσα Κοσμοπουλου

Νικη Μπουτζαρελη.

Τις χορογραφίες της φετινής τους, παράστασης έχει αναλάβει ο χορογράφος Βασίλης Καραγκούνης και το γυμναστήριο “Αθλοκίνηση” .

Η Θεατρική Ομάδα Λυγιάς επιστρέφει με την επίκαιρη κωμωδία των Ρέππα- Παπαθανασίου «Βγάλε τον Υπουργό απ’ την πρίζα»

Η Θεατρική Ομάδα Αποχρώσεις Αμαλιάδας σε πρόβες, με μια κωμωδία- παρωδία βασισμένη στο κείμενο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

– Στο τιμόνι των δύο θεατρικών ομάδων ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θοδωρής Δανίκας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος