FOLLOW US: facebook twitter

Οι Teachers4Europe, η Ευρώπη και το Περιβάλλον

Ημερομηνία: 08-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συμπόσιο στην Ηλεία,  3-5 Ιουνίου 2021,  με την διαδικτυακή και δια ζώσης  συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων Ηλείας, Μεσσηνίας, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2021/06_June/01_week/teacher3.jpg

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ3 των Τeachers4Europe με τίτλο: «SettinganAgora for democraticculture» η Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων δασκάλων – Greekteachers και οι Ambassadors Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τριών Νομών της Ελλάδας μαζί με τους Τeachers4Europe ένωσαν τις δυνάμεις τους και οργάνωσαν στο ΑldemarOlympianVillage ένα πετυχημένο Συμπόσιο με θέμα : “ Τ4Ε messageto Europe for EcosystemRestoration”.Το συμπόσιο συνδιοργανώθηκε από τη Δημοτική ΚοινωφελήΕπιχείρηση Πύργου (ΔΗΚΕΠ) και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδαςκ.ΝικόλαουΚοροβέση, ο οποίος στήριξε έμπρακτα την διοργάνωση του Συμποσίου και παραβρέθηκε ο ίδιος στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου κάνοντας μια ιδιαίτερη θερμή ομιλία στην οποία αναφέρθηκε στην σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για την άνθιση του τουρισμού μας και τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης κος Νεκτάριος Φαρμάκης για να ενισχύσουν τις δράσεις αυτές.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν  σχολεία με παρουσιάσεις υλοποιημένων προγραμμάτων μεταξύ αυτών το3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: «ΜyRobotgarden» Κατσιγιάννη Έφη.

https://www.ilialive.gr/images/new_images/ilialive/2021/06_June/01_week/teacher4.jpg

Το Συμπόσιο ολοκληρώθηκε με περιβαλλοντική δράση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου που πραγματοποιήθηκε στην παραλία όπου με εμψυχωτές τους δασκάλους Φώτη Παναγιωτάρα και ΑνθήλιαςΤασσοπούλου οι μαθητές έπαιξαν παιχνίδια ανακύκλωσης στην  ακτή, δημιούργησαν πανό με το σύνθημα : “TakecareofourHome” και μαζί την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Διουνύσιας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και του Δασάρχη Πύργου Ηλείας κ. Παναγιώτη Λάττα φύτευσαν συμβολικά μια ελιά σύμβολο της αιωνιότητας και της αειφορίας.

Όλοι μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί έστειλαν το  μήνυμα της ανάγκης προστασίας του Περιβάλλοντος στην Ευρώπη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος