FOLLOW US: facebook twitter

Οι στρατηγικοί στόχοι της ανάδειξης του αγροτοδιατροφικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας καταδείχθηκαν στο έργο BALKANET

Ημερομηνία: 23-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ποικίλες δράσεις που αναδεικνύουν το αγροδιατροφικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας υλοποίησε η Περιφέρεια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “BALKANΕΤ, που είχε ως αντικείμενο την ενίσχυση της δυναμικής της καινοτομίας και την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας σε αγροτικές περιοχές της Βαλκανικής. Επισκέψεις πεδίου σε καινοτόμες επιχειρήσεις, αλλά και στο εργαστήρια του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως επίσης φεστιβάλ αγροτοδιατροφικών προϊόντων και ένα θεματικό εργαστήρι ανέδειξαν τις προοπτικές που υπάρχουν στον κλάδο.

https://www.pde.gov.gr/gr/media/k2/galleries/14255/14254_3.jpg

Ειδικότερα, η ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχουν, αναλύθηκαν σε θεματικό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα, ενώ ξεχωριστή απήχηση είχε το Φεστιβάλ Αγροδιατροφικών προϊόντων ‘’BALKANET’’ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των εγκαταστάσεων του κτήματος Μερκούρη.

Στις τελευταίες δράσεις του έργου συμπεριλήφθησαν επισκέψεις στις επιχειρήσεις: BIOILIS και Κτήμα Σταυροπούλου Ο.Ε, καθώς επίσης στα εργαστήρια του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Αμαλιάδα.

Μεταξύ των κυριοτέρων συμπερασμάτων που αναδείχθηκαν στα πλαίσια του έργου ήταν πως ο πρωτογενής τομέας παρέχει σημαντική συνεισφορά στο ακαθάριστο προϊόν της ΠΔΕ, σε ποσοστό μεγαλύτερο από άλλες ελληνικές Περιφέρειες και έχει μεγάλη συμβολή στην διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο. Για τον λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα πρέπει να δοθεί έμφαση σε συγκεκριμένες στρατηγικές που θα αναδειξουν το αγροτοδιατροφικό προφίλ της ΠΔΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος