FOLLOW US: facebook twitter

Οι προβολές και εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ Ολυμπίας στο Cine Cinema της Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 19-11-2022 | Συντάκτης:

Μια σειρά από εκδηλώσεις παράλληλα με τις προβολές του διαγωνιστικού προγράμματος Ντοκιμαντέρ (Kids & Docs), οργανώνει στο Cine Cinema της Αμαλιάδας, το 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στην πόλη του ντοκιμαντέρ.

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα “Το Σκασιαρχείο”, η εκδήλωση «Το ραδιόφωνο και η εφημερίδα στο σχολείο», με παρουσίαση πρακτικών και εμπειριών σχετικά με τις ραδιοφωνικές εκπομπές και την έκδοση εφημερίδων στα σχολεία. Για το Σχολικό Ραδιόφωνο θα μιλήσουν οι Μπάμπης Μπαλτάς και Δαμιανός Βογανάτσης, για την Σχολική εφημερίδα οι Ρέα Μακρή και Άγγελος Μιχαλόπουλος ενώ στο φουαγιέ του κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί έκθεση με παραδείγματα μαθητικού τύπου.

Την Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 20:30 και αμέσως μετά την προβολή των τριών ελληνικών ταινιών του διαγωνιστικού που ασχολούνται με την τρέχουσα κατάσταση στα σχολεία, «Όνειρα σε ρόδες» της Σοφίας Λιούλια, «Το στοίχημα» της Μαρίας Λεωνίδα και «Τέλος Χρόνου» του Λουκά Παλαιοκρασσά, και υπό τον τίτλο «Προκλήσεις και εμπόδια στην εκπαίδευση», οι δημιουργοί των ταινιών θα συνομιλήσουν με τον δάσκαλο και μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας “Το Σκασιαρχείο” Μπάμπη Μπαλτά.  Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Θεοδοσίου.

«Ο παιδικός κινηματογράφος στην Αμαλιάδα τη δεκαετία του 1930», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 20:00, είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου Μπελογιάννη, με την ερευνήτρια της τοπικής ιστορίας Πουλχερία Γεωργοπούλου να μιλά με θέμα «Γυναικείο Κίνημα και παιδικός κινηματογράφος. Επιρροές και ανάπτυξη του φαινομένου στην Αμαλιάδα του Μεσοπολέμου. Η περίπτωση της Μαρίκας Μπότση – Τσαπαλίρα και του Νίκου Μπελογιάννη». Αμέσως μετά θα προβληθεί η κλασική ουγγρική αντιπολεμική ταινία “Κάποτε στην Ευρώπη” του Radvanyi Geza.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου με την προβολή, στις 18:00, του ντοκιμαντέρ “Η αρχή του τέλους των πυρηνικών όπλων” του ανεξάρτητου διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Pressenza. Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ενημέρωση και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο να υπογράψει και να επικυρώσει και η Ελλάδα τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων (ΣΑΠΟ/TPNW). Οι δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, έχουν ήδη εκδώσει ψηφίσματα υπέρ της εκστρατείας ενώ η εκδήλωση «#σώσε την πόλη» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος