FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: Οι πρώτοι των πρώτων στην Ηλεία

Ημερομηνία: 29-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
Ρεπορτάζ: Ελένη Παπαδοπούλου- Κική Κολοβέρου- Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Δικαιωμένοι για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν, με πρόγραμμα και μεθοδικό διάβασμα, αισθάνονται οι αριστούχοι μαθητές της Ηλείας, που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες που τους ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για να εκπληρώσουν το όνειρο τους!

Στόχος ζωής λοιπόν και τον πέτυχαν! Και τώρα, ήρθε η ώρα να αδράξουν τους καρπούς των κόπων τους και με διαβατήριο τους βαθμούς τους, να περάσουν την πόρτα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάνοντας το όνειρό τους, πραγματικότητα.

Οι πρώτοι των πρώτων της Ηλείας, μιλούν σήμερα στην «Πρωινή»!…

Χρήστος Τσαγγαρούλιας, 2ο ΓΕΛ Πύργου, Ιατρική Αθηνών

“Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ολοκληρώνεται ευχάριστα ο κύκλος ενός μεγάλου αγώνα αφού κατάφερα να εισαχθώ στην σχολή πρώτης προτίμησης μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους μου σε αυτή την προσπάθεια, την οικογένεια μου, το σχολείο μου (2ο ΓΕΛ Πύργου), και τους καθηγητές μου, Γιάννη Κουτρουμάνο, Ήρα Κορομάντζου από την Άνοδο και τους καθηγητές μου από το Ορόσημο Θαλής. Ένας αγώνας τελειώνει, ένας άλλος, μάλλον δυσκολότερος αλλά πιο ωραίος αρχίζει. Εύχομαι κάποια στιγμή να είμαι ικανός να προσφέρω στον άνθρωπο και στην κοινωνία μας, η οποία χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας για να διατηρήσει τη συνοχή της στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. Καλές σπουδές σε όλους τους συμφοιτητές, καλή δύναμη για τους επόμενους και όσους προσπαθήσουν ξανά”!!.

Γιώργος Καρούμπαλης, 1ο ΓΕΛ Πύργου, ΣΜΑ – Μηχανική Σχολή Ικάρων

“Αισθάνομαι ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα διότι η ΣΜΑ- Μηχανική Σχολή Ικάρων ήταν η πρώτη μου επιλογή μου και είχα πολύ άγχος μέχρι την ανακοίνωση των βάσεων καθώς παρά την υψηλή μου βαθμολογία φοβόμουν ότι ήμουν οριακά… Τα συναισθήματά μου είναι χαράς γιατί εκπληρώθηκε ο στόχος που είχα θέσει και αυτό για μένα είναι το σημαντικό. Από δω και πέρα βλέπω ότι μπορώ να ασχοληθώ με το αντικείμενο που μου αρέσει και να ζήσω τη φοιτητική μου ζωή στην Αθήνα ως ανεξάρτητος πλέον. Τα αποτελέσματα γέμισαν όλη την οικογένεια ανακούφιση, χαρά και υπερηφάνεια και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί μου στάθηκαν και ήταν πάντα δίπλα μου. Επίσης ευχαριστώ τον Μαθηματικό μου, τη Φιλόλογό μου και τα φροντιστήρια Ορόσημο Θαλής. Από δω και πέρα περιμένω τα καλύτερα!”

Βασιλική Τσαμπά, 1ο ΓΕΛ Πύργου, Ιατρική Θεσσαλονίκης

«Τι όμορφο συναίσθημα να βλέπεις τους στόχους και τα όνειρά σου να πραγματοποιούνται! Νομική Θεσσαλονίκης και επίσημα πλέον, η πρώτη μου επιλογή. Καινούριο ξεκίνημα, καινούριοι στόχοι, καινούρια  ζωή, όλα προ των πυλών. Βέβαια όλα αυτά σε μία περίεργη εποχή, σε μία ασταθή περίοδο…  Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως! Συγχαρητήρια σε όλους μας για αυτό το δύσκολο δρόμο που διανύσαμε και βγήκαμε νικητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου,  τους καθηγητές  του 1ου ΓεΛ, τους καθηγητές μου στα φροντιστήρια ορόσημο Θαλής και την καθηγήτρια της έκθεσής μου κα. Α.Μ. Εύχομαι  σε όλους καλές σπουδές και καλή δύναμη στους επόμενους!».

Βενετία Κώστογλου 4ο ΓΕΛ Πύργου –Νομική Αθήνας

Επιτέλους, το όνειρο έγινε πραγματικότητα, νιώθω πραγματικά πολύ ικανοποιημένη και χαρούμενη που κατάφερα να εισαχθώ στην ΝΟΜΙΚΗ Αθήνας, που ήταν η πρώτη μου επιλογή και στόχος ζωής! Χαίρομαι πραγματικά που οι κόποι μου και οι θυσίες μου έπιασαν τόσο, γιατί τα τελευταία χρόνια στην ζωή μου κυρίαρχη θέση είχε το διάβασμα, μεθοδική μελέτη και αρκετές ώρες, προσπαθώντας βεβαίως να κρατήσω μια ισορροπία και με τις άλλες ανάγκες και δραστηριότητές μου. Όμως είναι αλήθεια ότι είχα επικεντρωθεί στο διάβασμα και τώρα που πέτυχα τον στόχο μου, ανυπομονώ να ξεκινήσουν τα μαθήματα και να περάσω την πόρτα της Νομικής!

Μαρία Τζίβα -4ο ΓΕΛ Πύργου- Ιατρική Πάτρας

Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να ακουμπήσω τον στόχο μου και να περάσω στην Ιατρική – στην προκειμένη περίπτωση στην Ιατρική της Πάτρας- και να εκπληρώσω ένα όνειρό μου. Βεβαίως όπως όλα τα παιδιά αγωνιώ τώρα να ξεκινήσει η σχολή και να περάσω την πόρτα του Πανεπιστημίου. Χαίρομαι που ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, αν και είχα καταφέρει να εξισορροπήσω το διάβασμα με μεθοδικό τρόπο με την καθημερινότητά μου, τις εξόδους μου κλπ και να μην στερηθώ τα πάντα, αλλά είναι αλήθεια ότι οι ώρες της μελέτης ήταν πολλές, όμως άξιζαν τον κόπο…

Ολυμπία Πισκοντάκη- 4ο ΓΕΛ Πύργου – Νομική Αθήνας

Μόνο χαρά θα μπορούσα να νιώσω σήμερα, επιτέλους ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα, αφού κατάφερα να εισαχθώ στην ΝΟΜΙΚΗ Αθήνας, την σχολή της πρώτης μου επιλογής. Μετά από μια δύσκολη αντικειμενικά χρονιά, πολύ διάβασμα, καραντίνα και αβεβαιότητα, νιώθω ότι δικαιώνονται οι κόποι μου και περιμένω να περάσω την πόρτα της Νομικής. Στην επιλογή μου αυτή είχα καταλήξει τα τελευταία χρόνια, ήθελα να γίνω δικηγόρος και επιτέλους οι πόρτες είναι μπροστά μου ανοιχτές και είμαι πολύ ικανοποιημένη.

Μαρία Ασμή, Υγείας -3ο ΓΕΛ Πύργου – Φαρμακευτική Πάτρας

Πέρασα Φαρμακευτική Πατρών, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που δίνω Πανελλαδικές και η Φαρμακευτική δεύτερη επιλογή μου, πρώτη ήταν η Ιατρική. Ωστόσο είμαι ικανοποιημένη, το περίμενα μετά την βαθμολογία μου και τις εκτιμήσεις για τις βάσεις, ωστόσο τώρα βρίσκομαι μπροστά σε μια κρίσιμη απόφαση, στο κρίσιμο σταυροδρόμι που λέμε, αφού θα πρέπει να επιλέξω αν θα ακολουθήσω τελικά την Φαρμακευτική ή την Πανεπιστημιακή σχολή που είχα εισαχθεί πέρυσι με ένα εξίσου ενδιαφέρον αντικείμενο, Μοριακή Βιολογία και Γενετική στην Αλεξανδρούπολη.

Φέτος αποφάσισα να δώσω μια  δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό μου, είμαι χαρούμενη που το έκανα και τώρα που έχω πλέον δύο επιλογές, θα αποφασίσω ποιον δρόμο θα ακολουθήσω.

Ανδριάνα Χριστοπούλου- 3ο ΓΕΛ Πύργου- Νομική Θεσσαλονίκης

Νιώθω χαρούμενη και ικανοποιημένη που πέτυχα το στόχο μου, Νομική Θεσσαλονίκης και το όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.  Αποφάσισα ότι ήθελα να ακολουθήσω Νομική και την δικηγορία, σχετικά όχι πολύ νωρίς, στην  αρχή της Β΄Λυκείου, οπότε και άρχισα να διαβάζω περισσότερο για να μπορέσω να ακουμπήσω το στόχο μου. Δεν μπορώ να πω ότι θυσίασα τα πάντα, διάβαζα αρκετά κυρίως στην Β’ Λυκείου και λιγότερο αλλά πιο μεθοδικά στην Γ΄Λυκείου που μπορώ να πω ότι και λόγω καραντίνας ήταν μια σχετικά χαλαρή χρονιά για μένα αλλά με στόχευση. Η πόλη δεν με ενδιέφερε τόσο, γιατί όταν στοχεύεις στην Νομική, παύουν να σε ενδιαφέρουν τόσο τα υπόλοιπα. Περιμένω κι εγώ όπως όλα τα παιδιά, να ξεκινήσει η φοιτητική μου ζωή…

Μαργέτα Βλαχαντώνη, 2ο ΓΕΛ Πύργου, Νομική Θεσ/νίκης

Η αλήθεια είναι πως η χαρά είναι μεγάλη. Νιώθω αρκετά ικανοποιημένη και χαρούμενη, καθώς ανταμείφθηκαν τόσο οι δικοί μου κόποι, όσο και των γονιών και των καθηγητών μου. Η Νομική ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος και κατάφερα να τον υλοποιήσω. Αισθάνομαι πως ανοίγει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου και είμαι έτοιμη για τη νέα ζωή που με περιμένει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Παπαδόπουλου Σίλια, τον Αθανάσουλα Χρήστο και τον Παπαδόπουλο Σάκη από το φροντιστήριο “Αλμα”. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τους καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Πύργου για τη συμβολή τους σ ‘αυτόν τον αγώνα. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σ’ όλα τα παιδιά.

Ελένη Ζαπάντη, 2ο ΓΕΛ Πύργου, Νομική Θεσ/νίκης

Νιώθω ανακουφισμένη γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες χρόνων. Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί κατάφερα να περάσω στη σχολή που ήταν η πρώτη επιλογή μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές στο σχολείο μου αλλά και του φροντιστηρίου μου.

Mαριλένα Λαμπροπούλου, 4ο ΓΕΛ Πύργου, Νομική Αθηνών

Είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη, γιατί κατάφερα να περάσω στη σχολή που επιθυμούσα. Έδινα για δεύτερη φορά φέτος και αισθάνομαι δικαιωμένη γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου που με βοήθησαν και με στήριξαν για να δώσω και τη δεύτερη χρονιά. Η Νομική Αθηνών είναι η πρώτη μου επιλογή. Αυτό μου άρεσε, ενώ και η οικογενειακή παράδοση ήταν ένας λόγος παραπάνω για την επιλογή μου, για αυτό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη!

Αθανάσιος-Μάριος Μπαρτζιώτης, Νομική Αθηνών

Αισθάνομαι δικαιωμένος και ευτυχής γιατί ευοδώθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες όχι μόνο της τελευταίας χρονιάς αλλά συνολικά των 12 ετών στο σχολείο. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να εισαχθώ στη Σχολή που είχα επιλέξει. Ήταν προσωπική μου επιθυμία, είναι κάτι που το έχω ψάξει πάρα πολύ και κατέληξα ότι αυτό μου αρέσει. Για αυτό και στο Μηχανογραφικό που συμπλήρωσα, είχα επιλέξει αποκλειστικά τις τρεις σχολές Νομικής. Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ είτε με την Εγκληματολογία είτε με το Συνταγματικό Δίκαιο. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, οι οποίοι ήταν οι χορηγοί και οι υποστηρικτές της προσπάθειάς μου, και τους καθηγητές μου για τη βοήθειά τους στην άρτια και προετοιμασία μου.

Ελένη Τόγια, 2ο ΓΕΛ Πύργου, Μαθηματικό Αθηνών

Νιώθω υπέροχα, είμαι πολύ ενθουσιασμένη γιατί θα ξεκινήσω να σπουδάζω αυτό που μου αρέσει. Έκανα την επιλογή που ήθελα και δεν επηρεάστηκα και δεν επηρεάστηκα από την υψηλή βαθμολογία που είχα για το ποια σχολή θα επιλέξω. Έκανα αρκετές συζητήσεις για αυτό το θέμα και κατέληξα ότι θα σπουδάσω αυτό που μου αρέσει. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με βοήθησαν και με στήριξαν στις επιλογές μου, καθώς και τους καθηγητές μου για τη συμβολή τους.

Μαριρένια Αναστασοπούλου, 2ο ΓΕΛ Πύργου, Φιλολογία Πατρών

Μέσα από τη διαδικασία των Πανελληνίων κατάφερα να εισαχθώ στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, καθώς η συγκεκριμένη σχολή παρέχει ένα πλήθος γνώσεων ικανό να συμβάλει θετικά στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία αλλά και στην πορεία της ζωής μου γενικότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους καθηγητές μου: κύριο Χρήστο Αθανάσουλα, Αυγερινό Αναστασόπουλο και την αγαπημένη μου Ασημίνα Παναγούλια καθώς και την οικογένειά μου που με στήριξαν σε αυτόν το δύσκολο και απαιτητικό αγώνα. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νονά μου, της οποίας η εξέλιξη αποτελούσε πάντα πρότυπο για εμένα και τις επιλογές μου.

Χριστίνα Αντωνοπούλου, ΓΕΛ Ζαχάρως Νομική Θεσ/νίκης

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη γιατί κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου, ο οποίος ήταν να σπουδάσω Νομική. Ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές μου. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που μου στάθηκε και με βοήθησε πολύ, καθώς και τους καθηγητές μου στο σχολείο και στο φροντιστήριο.

Ιωάννα Μεντή, ΓΕΛ Ζαχάρως, Ιατρική Πατρών

Nιώθω χαρά, ανακούφιση και λύτρωση, γιατί κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Ήταν μια χρονιά με δυσκολίες και αβεβαιότητα, για αυτό και είμαι χαρούμενη που πέτυχα την εισαγωγή μου στην πρώτη σχολή προτίμησής μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την υποστήριξη, τους καθηγητές μου στο ΓΕΛ Ζαχάρως, τον φυσικό κ. Διονύση και τους καθηγητές στο φροντιστήριο ΑΝΟΔΟΣ και ιδιαίτερα την κα Κορομάντζου και την κα Βούρτση.

Δήμητρα Μπάκα, ΓΕΛ Ζαχάρως, Ιατρική Πατρών

«Αν και ήταν κάτι που το περίμενα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις βάσεις, είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη. Κατάφερα να εισαχθώ 8η στην Ιατρική Πατρών, η οποία ήταν και η πρώτη μου επιλογή, διότι στην ίδια πόλη σπουδάζει και η αδελφή μου. Η Ιατρική είναι αυτό που επιθυμούσα, για αυτό και είχα επιλέξει το 3ο Πεδίο. Θέλω να ευχαριστήσω του γονείς μου και τους καθηγητές μου για την υποστήριξή τους στην προσπάθειά μου»

Γεωργία Κυριακοπούλου, ΓΕΛ Βάρδας, Νομική Κομοτηνής

Νιώθω χαρούμενη και ευτυχισμένη, γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι μου και οι προσπάθειές μου. Είμαι ικανοποιημένη γιατί κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου, ο οποίος ήταν να σπουδάσω Νομική. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε, καθώς και την καθηγήτριά μου, Διονυσία Κρίγκου.

Επιτυχίες ΕΠΑΛ

Γεώργιος Λουκόπουλος, 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πατρών

“Νιώθω πολύ χαρούμενος που κατόρθωσα μετά από μια δύσκολη και κοπιαστική χρονιά να πετύχω το στόχο μου και να εισαχθώ στη δεύτερη επιλογή μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ευχαριστώ του καθηγητές μου και την οικογένεια μου για την υποστήριξη. Περιμένω να πάω στη σχολή μου και ανυπομονώ για τη νέα ζωή που ανοίγεται μπροστά μου!”.

Αλέξανδρος- Αστέριος Καστανάς, 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Θεσσαλονίκης

«Είμαι αρκετά χαρούμενος και η αλήθεια είναι το περίμενα γιατί είχα γράψει αρκετά καλά. Στεναχωρήθηκα μόνο λίγο γιατί ήθελα να περάσω στην πρώτη θέση στη σχολή μου αλλά τελικά είμαι στις επόμενες πρώτες θέσεις (δε γνωρίζω αν είναι 2η, 3η διότι το σύστημα έχει πέσει). Πλέον, ανυπομονώ να ζήσω τη φοιτητική μου ζωή, να δω πως είναι η σχολή μου και γενικά να ζήσω την ανεξαρτησία μου. Αυτή τη στιγμή θα συνεχίσω τον αθλητισμό στο στίβο που ασχολούμαι. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους καθηγητές μου που με βοήθησαν στην επιτυχία μου και ήταν πάντα δίπλα μου».

Νάσια Σουβαλιώτη, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Φαρμακευτική Πατρών

Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα αλλά κυρίως που κατάφερα να μπω πρώτη στο τμήμα της Φαρμακευτικής. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμμαθητές μου και να πω  ένα τεράστιο ευχαριστώ στη στήριξη της οικογένειάς μου και των καθηγητών μου.

Νικηφόρος Ροδόπουλος, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

Χαίρομαι πολύ γιατί πέρασα στην πρώτη επιλογή μου και πλέον μπορώ να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Η προσπάθεια που κατέβαλα τα τελευταία χρόνια ανταμείφθηκε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .

Γεωργία Γκρίλλα, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Νοσηλευτική Τρίπολης

Αισθάνομαι αρκετά ικανοποιημένη βέβαια δεν ήταν αυτό που αρχικά ήθελα αλλά μου αρέσει η νοσηλευτική και αισθάνομαι χαρούμενη γι αυτά που κατάφερα και τα μόρια  και τη σχολή και τον αγώνα μου. Παρόλο που ήταν δύσκολος και με τον κορονοϊό διάβασα αλλά και σκέφτηκα άλλες εναλλακτικές για να καταφέρω τελικά τον αρχικό στόχο μου.

Μαρία Παπαγεωργίου, 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, Ιατρική Κρήτης

Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ευχαριστημένη, γιατί ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειες πολλών ετών. Ήταν μια δύσκολη περίοδος η φετινή, για αυτό είμαι χαρούμενη που κατάφερα να πιάσω τον στόχο της εισαγωγής σε Ιατρική σχολή. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου, την αδερφή μου, τους καθηγητές μου και όσους μου στάθηκαν σε αυτή την προσπάθεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος