FOLLOW US: facebook twitter

Οι πρώτες δόσεις εμβολίου στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο

Ημερομηνία: 07-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Ο προγραμματισμός για την παραλαβή από τη χώρα μας των πρώτων δόσεων εμβολίου για τον κορονοϊό από την εταιρεία Αstra-Zeneca είναι ο Δεκέμβριος, υποστήριξε για μια ακόμη φορά ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εγκριθεί κανένα εμβόλιο για μαζική παραγωγή, και όλα βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι «ο προγραμματισμός παραλαβής των δόσεων είναι ο Δεκέμβριος όπου και θα ξεκινήσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων», πρόσθεσε.

Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η τρίτη φάση των δοκιμών του εμβολίου της Αstra-Zeneca για τον κορονοϊό και, αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, πιθανόν να ξεκινήσει η διάθεσή του ακόμη και τον Νοέμβριο.

«Εάν η τρίτη φάση ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Astra-Zeneca έχουν συμφωνήσει να ξεκινήσει άμεσα η διάθεσή του», είπε.

Η συμφωνία προβλέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν παραδοθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση 30.000.000 δόσεις, ενώ η διάθεσή του θα γίνει με βάση τα πληθυσμιακά στοιχεία. Στην Ελλάδα αντιστοιχούν περίπου 600.000-700.000 δόσεις.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος