
Γράφει ο Διονύσης Βόγλης
Αρθρογράφος στο διαδίκτυο
Στην πορεία του για την περικύκλωση της Ευρώπης και στην τελική του έφοδο, ο ρώσικος νεοχιτλερισμός θα χρησιμοποιήσει πολλά όπλα, όπου μέσα σ’ αυτά ρόλο θα παίξουν οι απειλές, το ψέμα, οι εκφοβισμοί και ταυτόχρονα η προσποίηση και η άρνηση των επιθετικών του ενεργειών.
Πριν από λίγο καιρό η Πολωνία, η Εσθονία και η Ρουμανία κατάγγειλαν την Μόσχα για παραβιάσεις του εναέριου χώρου τους από ρώσικα drones και μόλις προχθές το ίδιο κατάγγειλαν η Δανία και η Νορβηγία σε πρόσφατες παραβιάσεις.

Ο ρώσικος ιμπεριαλισμός αρνείται ως συνήθως τέτοιες ενέργειες, αλλά είναι πια κοινή συνείδηση στις ευρωπαϊκές χώρες ποιος τις απειλεί.
Οι επιθετικές αυτές ενέργειες εντάσσονται στην τακτική του Κρεμλίνου που αποσκοπεί στό να δεί κατά πόσο θα αντιδράσουν οι χώρες αυτές ώστε να ξέρει αν θα γίνει πιο επιθετικό στο άμεσο μέλλον η θα προσποιηθεί τον ”ανήξερο” στην κατεύθυνση ”επιτίθεμαι και μετά κάνω πίσω”.
Στην ουσία είναι πρόβες στο “έργο” κατάκτησης της Ευρώπης, αλλά και τακτικές που θα ακολουθήσει και μέσα στον ίδιο τον πόλεμο, όταν θα επιτίθεται, μετά θα κάνει πώς υποχωρεί για να επιτεθεί αργότερα με μεγαλύτερη δύναμη ισχύος όπλων, όταν θα διαπιστώνει ότι έτσι μπορεί να διασπάει τον αντίπαλό του.
Αυτή την τακτική ακολούθησε και τώρα στην λεγόμενη ειρηνική περίοδο. Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.
Οι λαοί δεν πρέπει να ξεγελαστούν για ακόμη μία φορά. Ξεγελάστηκαν με τον Χίτλερ που τους έλεγε ότι έχει ειρηνικές διαθέσεις και ότι μόνο το Άνσλους και την Σουδητία θέλει, επειδή είναι γερμανόφωνες περιοχές και κατόπιν κατέλαβε όλη την Τσεχοσλοβακία και την Πολωνία.
Η ιστορία μας διδάσκει πως να μην εξαπατηθούμε ξανά από έναν πιο αιμοσταγή και άπειρα πιο επικίνδυνο ιμπεριαλισμό-ναζισμό…..