FOLLOW US: facebook twitter

Οι πρόσκοποι γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης»

Ημερομηνία: 24-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Την όμορφη παράδοση του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης» των προσκόπων,  που εορτάζεται κάθε χρόνο την ημερομηνία ορόσημο της 22ας Φεβρουαρίου, τήρησε και φέτος η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας με μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση.

Παλαιοί και εν ενεργεία βαθμοφόροι τους, σε ανάμνηση της γενέθλιας ημέρας του Ιδρυτή του Προσκοπισμού, στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου ”Τετζερέδια του Ζαχαρία” , γιόρτασαν το Σάββατο το βράδυ, την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», σε μια βραδιά που τα είχε ποικιλία ,όπως αναφορές στο βαθύτερο νόημα της Ημέρας,  αντίστοιχα τραγούδια αλλά και χορό και διασκέδαση.

Την βραδιά άνοιξε ο Υπαρχηγός της Ένωσης Ανδρέας Γιατράς,με το καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους και αναγγέλλοντας την ανώτατη Προσκοπική διάκριση, το παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, που απονέμεται στον κ. Κώστα Τριανταφυλλόπουλο‘ για τις εξέχουσες και διακεκριμένες υπηρεσίες του στον Ελληνικό Προσκοπισμό και του εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το έργο του. Αναφέρθηκε ακόμα στην δωρεάν παραχώρηση αίθουσας, από το Γ.Ν.Πύργου που θα γίνει σύντομα σημείο συνάντησης  των προσκόπων ,ευχαριστώντας τον πρώην Διοικητή κ.Κώστα Διαμαντόπουλο και το ΔΣ.

Κατόπιν, τον λόγο πήρε ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας  κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.

χαιρετισμό του, ξεκίνησε με το σύνθημα της Ημέρας ”Ας αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο” και  έκανε  αναφορά στα Ιδεώδη και Αξίες της Κίνησης που είναι σημείο αναφοράς και κρίκος που ενώνει όλους όσους πέρασαν από αυτή, αναφερόμενος στην παράλληλη θετική επίδραση της στα κοινωνικά δρώμενα  ” Η ημέρα αυτή είναι  αφιερωμένη στο όραμα ενός άλλου καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο…..περπατούμε στη ζωή. με ένα σακίδιο γεμάτο εφόδια πνεύματος και ψυχής, εφόδια ζωής. Ζούμε με αρχές, με αξίες, με όνειρα και ελπίδα, ”Πρεσβευτές του Καλού”. Φέτος μάλιστα γιορτάζουμε τα 110 χρόνια Ζωής και Προσφοράς».

Ιδιαίτερη ήταν η συγκίνησή του για την απονομή του’‘Αργυρού Φοίνικα”,την οποία ,όπως είπε, την οφείλει τόσο στην μακρόχρονη, συνεχή δική του Προσκοπική δουλειά, όσο και στη συλλογική προσπάθεια που έγινε διαχρονικά από τους Προσκόπους του Πύργου και της Ηλείας και είχε την τύχη να ηγείται .

Κατόπιν, ο παλαιός Αρχηγός και Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος, αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής.  Κατά την διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν ακόμα  οι Γεώργος Μπίρμπας [Δ/ντης 1ου Γυμνασίου]  ο δημοσιογράφος Παναγ. Παυλόπουλος[ ΟΡΤ], Παναγ.Τερζής [επιχειρηματίας] Αθαν .Καλαντζης[ φωτογράφος] , για την προβολή και τη διάδοση του Προσκοπισμού από τον βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Πύργου Γιάννη Παπαδημητρίου  και τον πρόεδρος του ΙΣΠΟ Νίκο Κατσαρό.

Οι παριστάμενοι διασκέδασαν με την εξαιρετική όντως  ορχήστρα του κέντρου, αλλά και τα μέλη και τους φίλους του προσκοπισμού που παραβρέθηκαν και τραγούδησαν προσκοπικά και άλλα τραγούδια .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος