FOLLOW US: facebook twitter

Οι πρέσβεις Γερμανίας και Σουηδίας στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 31-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία, Πολιτική

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο αντλείται απ’ τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις τις οποίες έχει «πυροδοτήσει» ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποκτά η παρουσία στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC) του πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ, και του πρέσβη της Σουηδίας, Γιόχαν Μπόργκσταμ. Οι πρέσβεις και των δύο χωρών θα μιλήσουν στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης- το τριήμερο 9 με 11 Ιουνίου 2022- που διοργανώνεται από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι Ευρωπαϊκές Πολιτικές, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας και της Ευρώπης, καθώς και οι τρέχουσες εξελίξεις, που αφήνουν το αποτύπωμά τους σε παγκόσμια κλίμακα, αναμένεται να αποτελέσουν τον «πυρήνα» των τοποθετήσεων των πρέσβεων της Γερμανίας και της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Η παρουσία τους στην Πάτρα εκφράζει με ουσιαστικό τρόπο, εκτός των άλλων, τις «Γέφυρες» άμεσης επικοινωνίας και διαπεριφερειακής συνεργασίας, οι οποίες ενθαρρύνονται μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και την ανάπτυξη συνεργειών για την χάραξη βιώσιμων αναπτυξιακών πολιτικών. Σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του πρέσβης της Σουηδίας, Γιόχαν Μπόργκσταμ, κατέγραψε το έντονο ενδιαφέρον από τις σουηδικές επιχειρήσεις για την ελληνική αγορά, κάνοντας ειδική μνεία στο Ελληνο-Σουηδικό Επιχειρηματικό Επιμελητήριο. Είναι το έκτο μεγαλύτερο επιχειρηματικό επιμελητήριο στην Ελλάδα, σημείωσε και προσέθεσε πως παράρτημά του εγκαινιάστηκε το 2021 στη Στοκχόλμη. Μάλιστα, δήλωσε πως οι σουηδικές εταιρείες είναι εντυπωσιασμένες με το φιλόδοξο σχέδιο της Ελλάδας για πράσινη μετάβαση στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συμπλήρωσε ότι χάρη στην τεχνογνωσία και την τεχνολογία αιχμής τους μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό.

Από τη διαδικτυακή πύλη του συνεδρίου https://rgc.gr/ παρέχεται όλη η αναγκαία πληροφόρηση ενόψει της τριήμερης φυσικής συνάντησης πολιτικών, ακαδημαϊκών και επιχειρηματικού κόσμου.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του RGC μπορούν να εγγραφούν στη διεύθυνση https://rgc.gr/rgc-2022-registration/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος