FOLLOW US: facebook twitter

Οι Πράκτορες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου: «Αποστολή: Σώσε τη Θάλασσα από τα Πλαστικά»

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Την  περασμένη Τρίτη  επισκέφτηκαν το 6ο δημοτικό σχολείο Πύργου οι «Πράκτορες του Πλανήτη». Οι  μαθητές  των τάξεων  Γ’ και Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ Δημοτικού είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα πολύ ενδιαφέρον.

«Οι Πράκτορες του Πλανήτη» είναι μια οργάνωση με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου μέλλοντος μέσα από την εκπαίδευση και δράση των παιδιών. Το φετινό πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υλοποιούν είναι η «Αποστολή: Σώσε τη Θάλασσα από τα Πλαστικά».

Η αποστολή εγκαινιάστηκε στην τάξη από εμψυχώτριες και θα εξελίσσεται μέσα από έντυπο υλικό, στη διάρκεια του σχολικού έτους. Μέσα από διαδραστικά  παιχνίδια, έξυπνους γρίφους και ειδικές αποστολές, τα παιδιά καλούνται να συλλέξουν πληροφορίες για τη ρύπανση που προκαλείται από πλαστικά σκουπίδιαστις θάλασσες και τους θαλάσσιους οργανισμούς, να σκεφτούν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και φυσικά να τους θέσουν σε εφαρμογή, σαν γνήσιοι Πράκτορες. Μικρές πρωτοβουλίες μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Οι Πράκτορες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου ανέλαβαν με θάρρος την αποστολή τους. Ολοκλήρωσαν την αρχική εκπαίδευσή τους από τη  Μυστική Πράκτορα …Μ. και τη  Μυστική Πράκτορα …Χ., οι οποίες κατέφθασαν από την Αθήνα και με πλήρη μυστικότητα μύησαν τα παιδιά στο νέο ρόλο τους, αυτόν του σωστού Μυστικού Πράκτορα. Οι μαθητές διάλεξαν τα πρακτορικά τους ονόματα και ανέλαβαν δράση. Μεταμορφωμένοι σε Πράκτορες του Πλανήτη είχαν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μάθουν με βιωματικό τρόπο καθημερινές πρακτικές για να προστατεύουν το περιβάλλον από τα απορρίμματα. Μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις ανακάλυψαν την επίδραση των απορριμμάτων στο περιβάλλον, γνώρισαν την πηγή και το μέγεθος του προβλήματος, και δεσμεύτηκαν να παραμείνουν σε βάθος χρόνου Πράκτορες του Πλανήτη και να συμμετέχουν ενεργά στην επίλυσή του.

Στόχος τους να σώσουν τις θάλασσές μας από τα πλαστικά απορρίμματα. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές αυτοί, με τις νέες γνώσεις και αξίες τους, να αποτελέσουν ισχυρούς πομπούς για την μετάδοση του μηνύματος της προστασίας του πλανήτη, στο σχολείο, στην οικογένεια, αλλά και στην ευρύτερη κοινότητά τους. Σίγουρα θα τα καταφέρουν!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος