FOLLOW US: facebook twitter

Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης «βάλσαμο» στην προσπάθεια ανασυγκρότησης

Ημερομηνία: 05-04-2021 | Συντάκτης:
Νίκος Κοροβέσης: Σημαντική βοήθεια για αυτοδιοικητικές παρεμβάσεις και ιδιωτικές επενδύσεις

Η διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης μετά από την παρατεταμένη περίοδο ύφεσης λόγω πανδημίας και αυστηρών περιοριστικών μέτρων που δεν άφησαν σημαντικά περιθώρια για δράσεις και πρωτοβουλίες,  μπορεί να αποτελέσει «βάλσαμο» στην προσπάθει ανασυγκρότησης και ομαλής επιστροφής στην κανονικότητα της ζωής μας…

Την ανωτέρω δήλωση έκανε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, όταν ερωτηθείς για το θέμα αυτό, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της σωστής και ουσιαστικής διαχείρισης της βοήθειας του Ταμείου στη Δυτική Ελλάδα, τόσο για την Αυτοδιοίκηση, όσο και για τον Ιδιωτικό Τομέα, μεγάλο μέρος του οποίου αντιμετωπίζει ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα και «βλέπει» με επιφύλαξη την «επόμενη μέρα» αυτής της πανδημίας.

Ο κ. Κοροβέσης τόνισε με την ευκαιρία, ότι μέσω του  Ταμείου Ανάκαμψης θα δοθεί η δυνατότητα την οποία θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε, για ριζικές παρεμβάσεις σε έργα συνολικού και συγκροτημένου σχεδιασμού ανάπτυξης.Ειδικότερα για την Ηλεία οι πόροι του θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις για ζητήματα που εκκρεμούν επί σειρά ετών και θεωρούνται ανυπέρβλητα (π.χ. το θέμα των Οικιστικών Ζωνών, η ανάπτυξη της παράκτιας ζώνης ή ακόμη και ο πολεοδομικός – ρυμοτικός σχεδιασμός συγκεκριμένων περιοχών με τουριστικό – πολιτιστικών και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον).

Πρόσθεσε επιπλέον την αναγκαία ενίσχυση στον επιχειρηματικό τομέα  σε ένα πλαίσιο ταχύριθμο, ουσιαστικό, και χωρίς μεγάλες επιβαρύνσεις χρηματοδότησης που θα ανοίξει τον δρόμο για την επενδυτική δραστηριότητα στην Ηλειακή αγορά.

Αναμφιβόλως δηλώνει ο κ. Κοροβέσης με τέτοια διαδικασία είναι δυνατόν να στηριχθούν πραγματικά αξιόλογες πρωτοβουλίες που θα παρουσιάζουν ώριμες μέλετες για υψηλές επιχειρηματικές αποδόσεις και θα είναι σε θέση να αλλάξουν τις συνθήκες, να δημιουργήσουν τόνωση της απασχόλησης και να φέρουν σταδιακά αισιόδοξο κλίμα που όλοι χρειαζόμαστε για την μετά – πανδημία εποχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος