FOLLOW US: facebook twitter

Οι πέντε εκλόγιμοι της πρώτης Κυριακής

Ημερομηνία: 22-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Σε θρίλερ εξελισσόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ, η κατανομή των εδρών στην Ηλεία, αφού η ενσωμάτωση στα 416/422 εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με το Υπ. Εσωτερικών στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, έδινε τρεις έδρες στην Νέα Δημοκρατία και από μια σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, όταν όλες τις προηγούμενες ώρες το σενάριο εμφάνιζε 2+2+1

Με βάση αυτή την κατανομή, από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Ανδρέας Νικολακόπουλος (13.134 σταυροί σε 384/422 εκλογικά τμήματα), η Διονυσία Αυγερινοπούλου (12.587 σταυροί στα 384/422 εκλογικά τμήματα) και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (9.494 σταυροί στα 384/422 εκλογικά τμήματα).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Διονύσης Καλαματιανός με 11.345 σταυρούς σε 384/422 εκλογικά τμήματα και από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έφτασε στους 11.423 σταυρούς σε 384/422 εκλογικά τμήματα.

Ανδρέας Νικολακόπουλος, Νέα Δημοκρατία

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη συγκίνηση αλλά και ικανοποίηση για την μεγάλη εμπιστοσύνη την οποία μου έδειξαν οι πολίτες της Ηλείας, μια εμπιστοσύνη και για το έργο και όλη την προσπάθεια που έκανα αυτά τα 4 χρόνια, στα οποία βρέθηκα πάντοτε δίπλα στους πολίτες και προσπάθησα να υπηρετήσω με τον καλύτερο τρόπο το συμφέρον του τόπου. Η εμπιστοσύνη τους μου δίνει δύναμη να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και με όπλο και την εμπειρία που έχω αποκτήσει, να υπηρετήσω ακόμα καλύτερα τον τόπο και τους πολίτες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν, αλλά και όλους τους Ηλείους πολίτες, τους συνεργάτες μου που έκαναν και αυτοί μια μεγάλη προσπάθεια και βέβαια την οικογένεια μου που μου έδωσε τεράστια ψυχική δύναμη. Το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσουμε την πορεία ισχυροποίησης της χώρας σε όλα τα επίπεδα. Στην επόμενη 4ετια και σε συνθήκες ομαλότητας η Νέα Δημοκρατία θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και το ίδιο θα συμβεί και για την Ηλεία μας».

Διονυσία Αυγερινοπούλου, ΝΔ

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου για την μεγάλη νίκη που έδωσαν στην Νέα Δημοκρατία. Απέδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα το οποίο είχε το σωστό πρόγραμμα, κάναμε τις σωστές επιλογές, και οδηγούμε τη χώρα σταθερά μπροστά. Προχωράμε αναπτυξιακά, σε ένα καλύτερο αύριο. Η απάντηση που έδωσε ο ελληνικός λαός στα διλήμματα που τέθηκαν ήταν ξεκάθαρη. Ψήφισαν δίνοντας ουσιαστικά εντολή αυτοδυναμίας στην Νέα Δημοκρατία. Μια εντολή που θα επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες στις κάλπες, για να οδηγηθεί η χώρα μας σε μια σταθερή πορεία, με μια σταθερή Κυβέρνηση που θα φέρει πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις Ηλείες και τους Ηλείους που με εξέλεξαν για μια ακόμη φορά βουλευτή Ηλείας και μου έδωσαν την δύναμη να συνεχίσω να εργάζομαι για τον τόπο μας. Οι Έλληνες ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβραβεύοντας τις επιλογές που κάνει για την χώρα μας. Τον Πρωθυπουργό που μπορεί να κάνει πράξη το όραμα όλων μας για μια Ελλάδα σύγχρονη, με νέες θέσεις εργασίας, με νέες επενδύσεις, με μέτρα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, με φροντίδα για όλους. Οι Ηλείοι ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη και έδωσαν ξεκάθαρη εντολή για να προχωρήσει η ατζέντα για τον Νομό μας, με σημαντικά έργα στις υποδομές, στις μεταφορές, στον αγροτικό τομέα, στην πράσινη ανάπτυξη, στον χώρο της υγείας, στην βελτίωση της καθημερινότητας. Έργα αναπτυξιακά για την επόμενη ημέρα, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Συνεχίζουμε δυναμικά, με αισιοδοξία».

Διονύσης Καλαματιανός, ΣΥΡΙΖΑ

Είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα που δεν επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας. Η πρόταση μας για κυβέρνηση προοδευτική, σε συνδυασμό με το ότι η απλή αναλογική οδήγησε εντέλει σε κατακερματισμό της ψήφου των προοδευτικών πολιτών, δε βοήθησε να πετύχουμε το στόχο μας. Ενώ η συνεχής άρνηση των άλλων προοδευτικών κομμάτων να ανοίξει η συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας, δεν έκανε πιστευτό, ότι η ενίσχυση και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι κατώτερο των προσδοκιών. Ωστόσο, από ότι φαίνεται, ο εκλογικός κύκλος δεν κλείνει. Θα κλείσει εάν ο κ. Μητσοτάκης σχηματίσει κυβέρνηση. Αν όχι, θα έχουμε δεύτερο γύρο. Η εκτίμηση μας είναι, ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ, ψήφισαν με λογική ενισχυμένης αναλογικής και αυτοδυναμίας. Δηλαδή, έπιασαν το μέγιστο της συσπείρωσης. Οπότε, θα έχουμε και δεύτερο γύρο που θα δώσει τα τελικά αποτελέσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά ήττα του, παραμένει κορμός της προοδευτικής παράταξης. Και στις δεύτερες εκλογές θα έχει την ευκαιρία να δώσει ξανά την μάχη. Εξάλλου, σε μια ανάλογη συγκυρία κατακερματισμού της ψήφου, όπως και στις ευρωεκλογές είχαμε μια πολύ μεγάλη αύξηση των ποσοστών μας.

Μιχάλης Κατρίνης, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιστροφή του ΠΑΣΟΚ έπαιξε η δημοκρατική Ηλεία.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς  τους πολίτες της Ηλείας. Μου έδωσαν μια καθαρή και ισχυρή εντολή που μου δημιουργεί νέες ευθύνες και υποχρεώσεις.

Για ένα πράγμα μπορώ να δεσμευτώ: ότι η φωνή της Ηλείας θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατά.

Αυτοί που αδικούν την Ηλεία θα έχουν απέναντι τους μια δυναμική και συγκροτημένη πολιτική παρουσία.

Θα είμαι κοντά και δίπλα στους πολίτες της Ηλείας που αξίζουν περισσότερα, αξίζουν όσα τους έχουν στερήσει οι κυβερνήσεις των 8 τελευταίων ετών.

Το ΠΑΣΟΚ είναι πάλι εδώ, ανανεωμένο με νέα ορμή και δυναμική.

Μαζί με τους συνυποψηφίους μου, τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία πετύχαμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ σε όλη την επικράτεια με άνοδο  του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ κατά 30% σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση,

Είμαστε εδώ για να δώσουμε και νέες μάχες μαζί με τους πολίτες, μαζί με το ΠΑΣΟΚ.’’


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος