FOLLOW US: facebook twitter

Οι παραγωγοί ξεκινάνε τρύγο χωρίς να ξέρουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον!

Ημερομηνία: 05-08-2022 | Συντάκτης:

Νέες κινητοποιήσεις την Δευτέρα από την ΟΑΣΗ και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σοπίου για τη σταφίδα – Προσυγκέντρωση στις 9 το πρωί στον κόμβο Αγ. Γεωργίου με τρακτέρ

Σε νέες κινητοποιήσεις για την σταφίδα, προχωρά την Δευτέρα το πρωί με προσυγκέντρωση στις 9 στον κόμβο Αγίου Γεωργίου Πύργου με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και εν συνεχεία πορεία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σοπίου- Χειμαδιού, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι σταφιδοπαραγωγοί στην πρόσφατη σύσκεψη που είχαν στο Χειμαδιό.

Το βασικό αίτημα των νέων κινητοποιήσεων είναι η διασφάλιση της τιμής της σταφίδας και τα υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα που έχουν εξοντώσει τους παραγωγούς και απειλούν το μέλλον της καλλιέργειας. Ειδικά για το θέμα της τιμής ο εμπαιγμός από την κυβέρνηση και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης συνεχίζεται, καθώς σε λίγες μέρες οι σταφιδοπαραγωγοί μπαίνουν στους αμπελώνες για τρύγο και δεν γνωρίζουν από κει και πέρα τι θα γίνει το προίόν τους, φοβούμενοι ότι θα είναι  και φέτος όπως πέρυσι στο ίδιο έργο θεατές. Με λίγα λόγια, η κατάσταση πάλι βρίσκεται στο σημείο μηδέν και η αγανάκτηση και απόγνωση των σταφιδοπαραγωγών περισσεύει.   Η ΟΑΣΗ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους σταφιδοπαραγωγούς να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί όπως επισημαίνει ο πρόεδρος Θανάσης Βομπίρης «άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα δεν υπάρχει! Ο εμπαιγμός με τις ζωές μας συνεχίζεται»!

Τέλος να σημειώσουμε ότι αν και υπήρξε πρόταση από την Παναιγιάλειο για να διαμορφωθεί η κατώτατη τιμή σταφίδας  στο 1,5 ευρώ στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο της σταφίδας και δέσμευση ότι η συνάντηση θα επαναληφθεί, εν τούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σχετική κίνηση. Επομένως οι σταφιδοπαραγωγοί μπαίνουν για τρύγο στο άγνωστο με… βάρκα την ελπίδα, για μια ακόμα χρονιά!

Ε.Π


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος