FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Οργανούληδες» στο δημοτικό σχολείο Λάλα

Ημερομηνία: 05-04-2023 | Συντάκτης:

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ιδρύματος Ωνάση

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση παιδιών και γονέων πάνω στο θέμα της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και το Ίδρυμα Ωνάση εξασφάλισαν την ένταξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Οργανούληδες στα Δημοτικό σχολεία». Μέσα στις τάξεις των δημοτικών σχολείων γεννιέται η ελπίδα. Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους, αλλά και την αξία της δωρεάς οργάνων.

Οι «Οργανούληδες» λοιπόν, παρουσιάστηκαν στο δημοτικό σχολείο Λάλα, όπου με μεγάλη χαρά μαθητές και εκπαιδευτικοί της Έ & ΣΤ´ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Αυτός ο κόσμος συνεχίζει να είναι γεμάτος υπερήρωες που σώζουν ζωές. Με τα πιο απλά λόγια και με τους χαρακτήρες των «Οργανούληδων», τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Λάλα, έμαθαν για το σώμα τους, αλλά και τον τρόπο που η δωρεά οργάνων αλλάζει τον κόσμο.

Ποια είναι τα όργανα του σώματός μας και πώς λειτουργούν; Πώς φροντίζουμε την υγεία μας; Τι μέγεθος έχει η καρδιά και ποιο εσωτερικό μας όργανο μπορεί και «ξαναγεννιέται»; Τι συμβαίνει εάν κάποιο από τα όργανα δεν λειτουργεί σωστά; Πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το όργανο με κάποιο άλλο. Διασκεδαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των Οργανούληδων
Η έννοια της μεταμόσχευσης αλλά και η δωρεά οργάνων έγιναν θεματικές σε μια εξαιρετική συζήτηση που έκαναν τα παιδιά με δασκάλους τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος