FOLLOW US: facebook twitter

Οι νέοι όροι για συνταξιούχους που εργάζονται

Ημερομηνία: 19-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Νέα εγκύκλιος ΕΦΚΑ για την εφαρμογή της μειωμένης στο 30% περικοπής των συντάξεων για όσους απασχολούνται ● Ποιους αφορά, από πότε τίθεται σε ισχύ, ποιοι εξαιρούνται ● Αν και ο νόμος Βρούτση ψηφίστηκε αρχές του έτους, η νέα ρύθμιση ενεργοποιείται από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Παρ’ ότι, τα πληροφορικά συστήματα των Ταμείων δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν πριν από τον Σεπτέμβριο τις νέες, μειωμένες στο 30% περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων που εργάζονται, ο ΕΦΚΑ με «επείγουσα» χθεσινή εγκύκλιό του διευκρινίζει πως θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νέου νόμου. Υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο 27 του νόμου 4670/20 τροποποιήθηκε η ισχύουσα από το 2016 νομοθεσία (νόμος Κατρούγκαλου) που όριζε στο 60% την περικοπή σε συντάξεις όσων συνταξιούχων απασχολούνται, και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις μείωσε την περικοπή στο 30% της σύνταξης.

Επίσης, με το άρθρο 78 του ν. 4690/2020 διευρύνθηκε η δυνατότητα απασχόλησης συνταξιούχων με μειωμένη περικοπή και σε άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων. Ωστόσο, αν και ο ασφαλιστικός νόμος Βρούτση που περιέλαβε την ευνοϊκή ρύθμιση ψηφίστηκε στις αρχές του χρόνου, οι συνταξιούχοι που εργάζονται εξακολουθούν να υφίστανται περικοπή σύνταξης 60%, πράγμα που αναμένεται να «διορθωθεί», φυσικά και με αναδρομική ισχύ, το φθινόπωρο.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος