FOLLOW US: facebook twitter

Οι νέοι δίνουν το μήνυμα της Ισότητας

Ημερομηνία: 14-10-2022 | Συντάκτης:

Διαδραστική καλλιτεχνική εκδήλωση με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας στον Πολυχώρο Πολιτισμού στην Αμαλιάδα

Διαδραστική καλλιτεχνική εκδήλωση με στόχο την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας. Βασισμένο στο καλλιτεχνικό εικαστικό  project I AM NOT A DOLL, της κ. Ιωάννας Παρασκευά που αφορά τη γυναικεία κακοποίηση και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Ήλιδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 με στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δυο φύλων με την εξάλειψη κάθε μορφή διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών. Πρόκειται για έξι γλυπτά με μορφές φιλικές για τους νέους αλλά συγκλονιστικά σκληρές για τους πιο μεγάλους σε ηλικία που γνωρίζουν.

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και προσέγγισης των νέων θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις χορού εμπνεόμενες από τη δουλειά της καλλιτέχνιδος Ιωάννας Παρασκευά. Επί σκηνής, χορεύτριες καλούνται να παρουσιάσουν τις μορφές της γυναικείας κακοποίησης που απεικονίζονται στα γλυπτά. Στόχος είναι μέσα από την χορογραφία να ενεργοποιήσουν την ενσυναίσθηση του θεατή χωρίς την παρουσίαση σκηνών που σοκάρουν. Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης θα είναι και η παρουσίαση για πρώτη φορά του τραγουδιού που η Αναστασία Τσαγρή, μαθήτρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έγραψε και τραγουδά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος