FOLLOW US: facebook twitter

Οι νέοι αντιδήμαρχοι στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 10-01-2022 | Συντάκτης:

-Απαιτείται συστράτευση δυνάμεων, δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Γεωργιόπουλος

– Π. Γιαννακόπουλος και Φ. Κωσταριάς “μεταγραφές” από την παράταξη Κοτζιά


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αρκετές και σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει ο ανασχηματισμός στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αφού στη θέση τους παρέμειναν μόνο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Φλέσσας και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Αρβανίτης, αλλά ο δεύτερος με ελαφρώς τροποποιημένες αρμοδιότητες, αφού δεν έχει πλέον την Καθαριότητα.

Πρώτη σημαντική προσθήκη είναι ο έμπειρος αυτοδιοικητικός Γιώργος Γεωργακόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει (άμισθος) αντιδήμαρχος Διοικητικού, Ψηφιακής Μετάβασης & Παιδείας.

Δεύτερη σημαντική αλλαγή, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών, είναι ο ορισμός του Πέτρου Γιαννακόπουλου ως (έμμισθου) αντιδημάρχου Οικονομικών, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε αποχωρώντας από την παράταξη Κοτζιά. Έμμισθος αντιδήμαρχος ορίστηκε ένας ακόμα ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ο Φώτης Κωσταριάς, οποίος επίσης αποχώρησε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Ο κ. Κωσταριάς αναλαμβάνει τον τομέα Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, τον οποίο κατείχε μέχρι πρότινος ο Βασίλης Αρβανίτης, που κράτησε ως κύρια αρμοδιότητα την Πολιτική Προστασία.

Αξιοποίηση της Έκτακτης Ανάγκης

Παράλληλά, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, αξιοποίησε την πρόσφατη διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία προβλέπει τον ορισμό δύο επιπλέον άμισθων αντιδημάρχων στους δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό, όρισε αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνίας των Πολιτών τον Νίκο Αναστασόπουλο και τον Δημήτρη Κωσταριά Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού με αρμοδιότητες επί των πυρόπληκτων εκτάσεων.

Οι νέοι εντεταλμένοι σύμβουλοι

Ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος εξηλεκτρισμού και εντεταλμένος για τη ΔΕ Φολόης, ο Λύσσανδρος Παναγόπουλος εντεταλμένος για τη ΔΕ Λασιώνος και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού & Παιδείας. Η Ρόη Αντωνοπούλου θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑΟ). Τις αρμοδιότητες για τα διεθνή και τα ολυμπιακά θέματα θα ασκεί ο ίδιος ο δήμαρχος σε συνεργασία με τον κ. Κωσταριά.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της δημοτικής αρχής για τη συνεισφορά τους και τόνισε ότι ο χρόνος που απομένει ως τις εκλογές, θα είναι χρόνος υλοποίησης έργων, εξηγώντας το σκεπτικό των αλλαγών. «Εκτιμήσαμε ότι η κατάσταση στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού δημιουργεί την υποχρέωση συστράτευσης ευρύτερων δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην κοινή προσπάθεια αποκατάστασης και ανασυγκρότησης του τόπου μας. Με αυτό το κριτήριο διαμορφώσαμε το νέο σχήμα της Δημοτικής Αρχής, θεωρώντας ότι η ένωση δυνάμεων μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στο έργο μας» τόνισε και έκανε ειδική εγκωμιαστική αναφορά στον απερχόμενο αντιδήμαρχο Χάρη Σπηλιόπουλο.

«(…)Εργάστηκε με αξιοθαύμαστο ζήλο, με ανιδιοτέλεια και πραγματική αγάπη για τον τόπο του, παράγοντας σημαντικό έργο και ανοίγοντας δρόμους για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Η απουσία του από το νέο σχήμα, που οφείλεται σε προσωπική του επιθυμία και σχετίζεται με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, μέσα σ’ ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, θα είναι εντελώς προσωρινή(…)» ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος