FOLLOW US: facebook twitter

Οι νέες αλλαγές στον δήμο Ήλιδας μετά τις παραιτήσεις: Νέος αντιδήμαρχος ο Παλυβός και αναβάθμιση Παπαδάκου

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
-Κράτησε τις τεχνικές υπηρεσίες ο Γ.Λυμπέρης

Σε «μίνι ανασχηματισμό» προχώρησε ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, μετά τις παραιτήσεις του Θανάση Φουντά και του Χρήστου Νικολόπουλου από τις θέσεις των αντιδημάρχων. Στη θέση του κ. Νικολόπουλου ορίστηκε (άμισθος) αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Πρόνοιας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Παλυβός Χρήστος τού Γεωργίου μέχρι τις 6 Νομεβρίου του 2021. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες, καθώς θα έχει την ευθύνη της Διεύθυνσης Διοίκησης & Πρόνοιας, της Διεύθυνσης των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και του Δημοτικού Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου, τη θεώρηση του γνησίου τής υπογραφής, ακριβές των φωτοαντιγράφων, την έκδοση και υπογραφή αποφάσεων για κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές, την έκδοση αδειών ταφής, την τέλεση πολιτικών γάμων, καθώς και τις δράσεις για τα αδέσποτα ζώα.

Παράλληλα, του ανατέθηκε η λήψη αποφάσεων και η υπογραφή όλων των εγγράφων τα οποία αφορούν εγκρίσεις μελετών και τεχνικών προδιαγραφών, προσκλήσεις, αποφάσεις αναθέσεων, συμβάσεις, διακηρύξεις, προκηρύξεις, κ.λπ. μιας δημόσιας σύμβασης- προμήθειας- υπηρεσίας- έργου κ.λπ. που πραγματοποιείται με τη διαδικασία τής απ’ ευθείας ανάθεσης και του συνοπτικού διαγωνισμού, καθώς και των εγγράφων που χαρακτηρίζονται ως έκτακτα ή έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος, για αιτήματα που υποβάλλονται από τη Διεύθυνση Διοίκησης & Πρόνοιας και των Τμημάτων Τοπικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, καθώς και από τη Διεύθυνση Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών. Επίσης, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Ευγένιου Αστερή, θα ασκεί την αρμοδιότητα του Διατάκτη (σύμφωνα με το άρθρο 203 του ν. 4555/2018).

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει και ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής δημάρχου, Ανδρέας Παπαδάκος, καθώς ορίστηκε έμμισθος αντιδήμαρχος -από άμισθος που ήταν μέχρι τώρα-, με θητεία ως τις 6 Νοεμβρίου του 2021, με σκοπό την αποτελεσματικότερη οργάνωση των υπηρεσιών τού δήμου και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των δημοτών. Οι αρμοδιότητές του θα είναι η εποπτεία και ο συντονισμός των θεμάτων Απόδημου Ελληνισμού, θέματα Εθελοντισμού & Τρίτης ηλικίας, Ομογένειας – Λαϊκής Παράδοσης – Λαογραφίας- Προαγωγής τής δημόσιας υγείας και της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, καθώς και ο συντονισμός τού έργου της Δημοτικής Αρχής και των Αντιδημάρχων. Επίσης, διατηρεί το προνόμιο του αναπληρωτή δημάρχου για τη ΔΕ Αμαλιάδας, σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του δημάρχου, ενώ αναπληρωτής για τη ΔΕ Πηνεία, σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας τπου δημάρχου, θα είναι ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.

Τις καθ’ ύλην αρμοδιότητες επί των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, Χωροταξίας & Περιβάλλοντος (εκτός του Τμήματος Περιβάλλοντος), αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος