FOLLOW US: facebook twitter

Οι μοτοσικλετιστές ξανά στο πλευρό των πυρόπληκτων του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 23-10-2022 | Συντάκτης:

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκατοντάδες φίλοι της μοτοσικλέτας από διάφορες περιοχές της χώρας βρέθηκαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στην Αρχαία Ολυμπία, για μια ακόμη πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, ο χώρος μπροστά από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας γέμισε με περισσότερες από διακόσιες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στο κέντρο της πόλης. Τους μοτοσικλετιστές υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας και Αντιπρόεδρος της ΑΟΛΜΟ κ. Σωτήρης Παπαηλιού, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του Δήμου για αυτή την πρωτοβουλία. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με μια μοτοσικλέτα και ο Τσε Γκεβάρα έστειλε το δικό του μήνυμα, γυρίζοντας τη Λατινική Αμερική, ενώ ευχήθηκε το μήνυμα της αλληλεγγύης που μετέφεραν οι μοτοσικλετιστές να μεταφέρει ελπίδα και αισιοδοξία στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πέτρος Γιαννακόπουλος, ο οποίος μετέφερε και χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου που απουσίαζε στο εξωτερικό, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συμβολική τους αυτή πράξη που αποσκοπεί κυρίως στην ψυχολογική αλλά και ουσιαστική υποστήριξη των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, ευχόμενος ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι.

Πριν την εκκίνηση, οι εκπρόσωποι των είκοσι περίπου λεσχών μοτοσικλέτας που συμμετείχαν, παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα, διαδοχικά από τους κ.κ. Παπαηλιού, Γιαννακόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Κωσταριά, τον επικεφαλής της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γεωργούλη, τον Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα και τον Πρόεδρο της ΑΟΛΜΟ κ. Βασίλη Σπυρόπουλο.

Οι μοτοσικλετιστές επέλεξαν την Αρχαία Ολυμπία παρακινούμενοι από τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής το καλοκαίρι του 2021 στις πυρκαγιές. Μετά την εκκίνηση, οι μοτοσικλετιστές κατευθύνθηκαν στο Λάλα και στην ευρύτερη περιοχή του οροπεδίου Φολόης.. Να σημειωθεί ότι η όλη διοργάνωση είχε και την τεχνική υποστήριξη της ΑΟΛΜΟ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος