FOLLOW US: facebook twitter

Οι λεπτομέρειες της ταινίας που γυρίζεται στην Ηλεία: “The Dream of the Brave”- Η ιστορία του Χ. Βιλαέτη

Ημερομηνία: 03-06-2022 | Συντάκτης:

Λεπτομέρειες για την ταινία της οποίας ξεκίνησαν τα γυρίσματα την περασμένη εβδομάδα στην Ηλεία, στο δάσος της Φολόης και την Πηνεία και που παρουσίασε σε ρεπορτάζ της η Πρωινή με φωτογραφικό υλικό από τον Άγιο Βλάσιο Δάφνης, έδωσε ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης». Το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα, που είναι μια ιστορική ταινία μυθοπλασίας, φέρει τον τίτλο «The Dream Of The Brave».

Η υπόθεση της ιστορίας εκτυλίσσεται σε δύο εποχές, το 1930 και το 1821, στην Πελοπόννησο, στα Ιόνια νησιά και στο Λονδίνο. Πραγματεύεται την ιστορία του αγωνιστή Χαράλαμπου Βιλαέτη και των συντρόφων του μέσα από μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και χαρακτήρες της εποχής. Η όλη προσπάθεια αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης». Την προσπάθεια στήριξαν η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δημήτριο Κωσταριά, ενώ καθοριστική υπήρξε η συνδρομή και παρέμβαση του Ηλείου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της TURBOMED, Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο βραβευμένος Ελληνοαμερικάνος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γουργιώτης. Το σενάριο και τους διαλόγους γραμμένο σε δυο γλώσσες, ελληνικά και Αγγλικα, έχουν επιμεληθεί ο Γεώργιος Κουρκούτας και ο Χάρης Καναβός.

Το νέο εγχείρημα πλαισιώνουν οι ηθοποιοί Θεοφανία Παπαθωμά, Τεό Θεοδωρίδης, Έλενα Θωμοπούλου, Δημήτρης Πανατεράκης, ο Γεράσιμος Σοφιανός, Κωστής Σαββιδάκης, Νίνα Λοτσάρη, Φώτης Βερβίτας, Κωνσταντίνος Μπιλάλης,, Στην ταινια συμμετέχει και ο δικηγόρος και ηθοποίος Νίκος Λαϊνόπουλος. ενώ πλαισίωσαν ως βοηθητικοί ηθοποιοί αναβιωτές του Συλλόγου «Χαράλαμπος Βιλαέτης» και του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών.

Χορευτικά: Λαογραφικός σύλλογος «Αστρινιά» Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας
Άρματα – εξοπλισμός εποχής: Σκοπευτικός όμιλος παραδοσιακών όπλων Πάτρας
Ορχήστρα υπό την διεύθυνση του Λύσανδρου Παναγόπουλου
Άλογα: Δημήτριος Μπλάθρας
Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου Ενδυματολόγος: Αιμιλία Γιαννοπούλου Αφροδίτη Παρζακόνη
Make up: Γωγώ Δανίκα
Εταιρία Παραγωγής: Miracle Motion Pictures


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος