FOLLOW US: facebook twitter

Οι ιδιώτες γιατροί ζητούν 3.000 ευρώ και αφορολόγητα για να ενταχθούν στο ΕΣΥ

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:

Με «ρελάνς» απάντησαν οι ιδιώτες γιατροί στην «γαλαντομία» της κυβέρνησης να τους προσφέρει 2.000 ευρώ αφορολόγητα το μήνα για να ενισχύσουν το ΕΣΥ για μερικούς μήνες. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητάει 3.000 ευρώ αμοιβή – αντί για 2.000 ευρώ που τους προσέφερε ο Βασίλης Κικίλιας – και επιπλέον: Επίδομα στέγης και κίνησης για μετακίνηση εκτός έδρας, όπως και να υπολογίζεται πενταπλάσια, σε σύγκριση με τον χρόνο σύμβασης, η προϋπηρεσία για το ΕΣΥ. Δηλαδή, εάν υπηρετήσουν 6 μήνες, να υπολογίζονται ως 30 μήνες.

Μάλιστα εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον υπουργό Υγείας καθώς του ζητούν μεταξύ άλλων να προχωρήσει άμεσα και στις 300 προσλήψεις μόνιμων γιατρών για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, τονίζοντας επίσης πως «το εθελοντικό τείχος του ιδιωτικού τομέα την άνοιξη κατέδειξε τη χρησιμότητα του, αλλά ο χειμώνας απαιτεί σχεδιασμό».

Οι προτάσεις του Π.Ι.Σ. συνοψίζονται στα κάτωθι:

Πλαίσιο προσωρινής ενίσχυσης του ΕΣΥ με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα . Οι ελάχιστες προδιαγραφές αυτής της συνεργασίας προτείνεται να είναι:

  1. Συλλογική σύμβαση με τον ΠΙΣ.
  2. Ειδικότητες: παθολογία, γενική ιατρική, παιδιατρική, πνευμονολογία, καρδιολογία, αναισθησιολογία, χειρουργική, γυναικολογία, ακτινολογία, βιοπαθολογία, νεφρολογία, ΩΡΛ και κάθε άλλη ειδικότητα που θα κριθεί αναγκαία από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Πρόσκληση σε ανειδίκευτους ιατρούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  3. Πρόσληψη ανάλογη των προσόντων, ετών προϋπηρεσίας, διδακτορικής διατριβής και ακαδημαϊκών τίτλων. Όχι ενασχόληση με διοικητικά καθήκοντα.
  4. Μηνιαία αποζημίωση μεγαλύτερη της προβλεπόμενης από την τρέχουσα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) κατά ελάχιστο με προσαύξηση 50%, αφορολόγητα, με πρόσθετο δικαίωμα διενέργειας εφημεριών με αντίστοιχη αποζημίωση, αμοιβή για κατ’οίκον επίσκεψη και για τηλεσυμβουλευτική ασθενών με COVID-19.
  5. Διάρκεια σύμβασης 6-12 μηνών ανάλογα με τις ανάγκες.
  6. Διακοπή σύμβασης με προειδοποίηση από τον ιατρό ενός μηνός και τριών μηνών για το νοσοκομείο.
  7. Δικαίωμα επιλογής πλήρους ή μερικής απασχόλησης.
  8. Επίδομα στέγης και κίνησης για μετακίνηση εκτός έδρας.
  9. Δικαίωμα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου.
  10. Ασφάλιση υγείας και αστικής ευθύνης στο επίπεδο των μόνιμων ιατρών αντίστοιχης βαθμίδας.
  11. Προϋπηρεσία για το ΕΣΥ: πενταπλάσια του χρόνου σύμβασης.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος