FOLLOW US: facebook twitter

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας βάζουν «πλάτη» για το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 01-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Τι θα προτείνουν στη σημερινή τους συνάντηση με τον Διοικητή του ΓΝ. Ηλείας

Την στήριξη τους, στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου Πύργου που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας της έλλειψης Παθολόγων, θα εκφράσουν σήμερα, στη διάρκεια συνάντησης με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Χρ. Χριστόπουλο, εκπρόσωποι των Γενικών και Αγροτικών Γιατρών των Κέντρων Υγείας της Ηλείας.

Οι γιατροί, θα καταθέσουν την αντιπρόταση τους, στο σχέδιο- εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ με την οποία ζητούσε την μετακίνηση 12 Γενικών και Αγροτικών Ιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία των Κέντρων υγείας του Νομού.

Η αντιπρόταση

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των γιατρών των  Κέντρων Υγείας θα προτείνουν, το σύνολο των ειδικευμένων Γενικών Ιατρών που κατέχουν οργανικές θέσεις στα Κ.Υ. Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βάρδας, Γαστούνης, Ζαχάρως, Κρεστένων, Σιμόπουλου του νομού Ηλείας να πραγματοποιούν μια εφημερία το μήνα στο ΤΕΠ του Παθολογικού Τομέα ενώ οι αγροτικοί γιατροί να πραγματοποιούν δυο εφημερίες ο κάθε ένας, και εφόσον είναι εφικτό και ακόμα περισσότερες. Επίσης, Γενικοί και Αγροτικοί, με γνώμονα την πρόθεση στήριξης της λειτουργία των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Πύργου, τις ημέρες της εφημερίας τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στο πρωινό ωράριο.

Παράλληλα, οι γιατροί πρόκειται να ζητήσουν τη στήριξη του Νοσοκομείου Πύργου, και από τους ίδιους τους γιατρούς των παθολογικών ειδικοτήτων της νοσηλευτικής μονάδας, θεωρώντας πως θα μπορούσαν να συνδράμουν στην βελτίωση της λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ιατροί από το Πνευμονολογικό, Ρευματολογικό, Γαστρεντερολογικό, Νεφρολογικό και Νευρολογικό τμήμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος