FOLLOW US: facebook twitter

Οι γιατροί «γυρνούν την πλάτη» στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 16-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
«Ναυάγιο» η προκήρυξη για τους Παθολόγους-Περιορισμένο το ενδιαφέρον των υποψηφίων
-Οι συνθήκες εργασίας και το κακό κλίμα με τη Διοίκηση οι βασικές αιτίες που δεν επιλέγουν την Ηλεία

Εξαιρετικά δύσκολο προμηνύεται το επόμενο διάστημα για το Νοσοκομείο Πύργου καθώς σε λίγες μέρες θα αποχωρήσουν οι τρείς Παθολόγοι που έχουν υποβάλει παραίτηση και θα απομείνει μόνον ένας ειδικευμένος Παθολόγος για ολόκληρη την Νοσηλευτική Μονάδα.

Την ίδια στιγμή όμως, η προκήρυξη για τις έξι (6) θέσεις Παθολόγων στο ΓΝ Ηλείας (4 για τον Πύργο, 1 για την Αμαλιάδα και 1 για την Κρέστενα) οδηγείται σε … ναυάγιο. Σύμφωνα με τους αυτοματοποιημένους καταλόγους υποψηφίων κατατέθηκαν μόλις δυο (2) αιτήσεις που αφορούσαν το Νοσοκομείο του Πύργου και το δυσάρεστο είναι ότι η Νοσηλευτική Μονάδα της πόλης, βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις τους (10η στη μια και 8η στην άλλη) γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη την κάλυψη έστω και δυο  θέσεων.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο Νοσοκομείο του Πύργου ιδιαίτερα στην Παθολογική κλινική, οι συνθήκες εργασίας και η αρνητική συμπεριφορά της Διοίκησης απέναντι στο προσωπικό, αποθάρρυνε τους υποψηφίους παρά τη μαζική προκήρυξη θέσεων. Οι 4 δηλαδή από τις 6 θέσεις κατέληξαν άγονες πριν την εκκίνηση καν της διαδικασίας αξιολόγησης.

Παρατείνονται οι συμβάσεις για 4.000 εργαζόμενους σε νοσοκομεία - todaypress.gr

Περιορισμένο ενδιαφέρον

Περιορισμένο όμως καταγράφεται και το ενδιαφέρον για τις 3 θέσεις στη ΜΕΘ με τέσσερις μόλις αιτήσεις αν και εκφράζεται αισιοδοξία ότι τουλάχιστον η μια θέση επιμελητή Α θα καλυφθεί. Εξαιρετικά αμφίβολη αποτελεί η κάλυψη της θέσης της Αναισθησιολογίας για το νοσοκομείο Πύργου με μόλις έναν ενδιαφερόμενο, την ίδια στιγμή που για την αντίστοιχη θέση στην Αμαλιάδα δεν υπήρξε καμία αίτηση. Για τις 2 θέσεις Καρδιολογίας στην Αμαλιάδα κατατέθηκαν 4 αιτήσεις.

Για τη θέση της Πνευμονολογίας στον Πύργο υπήρξαν 3 αιτήσεις και το πιθανότερο είναι καλυφθεί.

Αντίθετα ελκυστικές εμφανίζονται οι θέσεις του Χειρουργικού Τομέα με 8 αιτήσεις για τη θέση του  Διευθυντή Χειρουργικής, 15 για μια θέση Μαιευτικής Γυναικολογίας και 12 τη θέση της Ουρολογίας. Την υψηλότερη επίδοση πάντως συγκέντρωσε η θέση της Ορθοπεδικής στην Αμαλιάδα με σύνολο 22 αιτήσεις.

Η διαδικασία πάντως βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα ακολουθήσουν ο έλεγχος των δικαιολογητικών, η οριστική μοριοδότηση, οι ενστάσεις και η συνέντευξη.

Οι αντοχές του συστήματος στην Ηλεία ήδη δοκιμάζονται σκληρά με γιατρούς και νοσηλευτές να δίνουν πραγματικά καθημερινά μάχη για να αντέξουν και να προσφέρουν κάτω από δύσκολες συνθήκες θεραπεία στους συμπολίτες μας.

Η μη κάλυψη των κενών θέσεων όμως στην «καρδιά» του Νοσοκομείου που είναι η Παθολογική κλινική δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και το ζητούμενο για το τι θα συμβεί «αύριο» παραμένει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος