FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Φευγάτοι-Εκτός δρόμου» επέστρεψαν δυναμικά αλλά με ασφάλεια στα βουνά

Ημερομηνία: 23-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Περιβάλλον

Εξορμήσεις σε φαράγγια, ποτάμια και καταρράκτες

Τις ορειβατικές και περιπατητικές τους εξορμήσεις, ξεκίνησαν και πάλι οι “Φευγάτοι- εκτός δρόμου”  που είχαν παροπλιστεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα  όπως και όλη τη ελληνική κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας.  Η πιο πρόσφατη εξόρμησή τους ήταν την Κυριακή όπου μαζί με τον “Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας” έγιναν μια μεγάλη παρέα και περπάτησαν σε μια καταπληχτική διαδρομή ,εξερευνώντας το ΦΑΡΑΓΓΙ του ΑΝΔΡΩΝΙΟΥ στην ορεινή Ηλεία.  Η μετάβασή τους έγινε με πούλμαν από τον Πύργο, την Αμαλιάδα και την Γαστούνη  στο σημείο εκκίνησης  της πεζοπορίας , όπου τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με σύνθημα “βγαίνουμε έξω στα βουνά αλλά μένουμε ασφαλείς”.

Πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή με εναλλαγές δυσκολίας στα περάσματα μέσα από πέτρες,ρίζες δέντρων και μεγάλες κολυμπήθρες, εξαιρετικής βεβαίως ομορφιάς που είχε διάρκεια 5 ωρών. Διασχίζοντας το φαράγγι οι πεζοπόροι συνάντησαν καταρράκτες, εντυπωσιακά σπήλαια, γεφύρια και αρκετούς νερόμυλους, όπως και το σπήλαιο των Κενταύρων με πανέμορφους σταλακτίτες που έχουν σχηματιστεί με τα χρόνια.

Επίσης στην μετακορονοϊού εποχή, έκαναν κι άλλες  ακόμα εξορμήσεις στην φύση, τρεις από αυτές είχαν βασικό τους στοιχείο του νερό, την διάσχιση της ΝΕΔΑΣ που άφησε κατάπληκτους τους πεζοπόρους για την ομορφιά και την γαλήνη του τοπίου και την διάσχιση του Πολύμνιου, εξόρμηση στους καταρράκτες της Στενωσιάς στην Γιάλοβα Μεσσηνίας και μια ακόμα στο φαράγγι της Νεμούτας. Οι Φευγάτοι επέστρεψαν δυναμικά και έχει και… συνέχεια!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος