FOLLOW US: facebook twitter

Οι ελπίδες στρέφονται στα «δώρα Χριστουγέννων»

Ημερομηνία: 22-12-2022 | Συντάκτης:

Μουδιασμένη η αγοραστική κίνηση στον Πύργο ενόψει των γιορτών

Ρεπορτάζ αγοράς: Μαρία Φλώκου

Χιονισμένες βιτρίνες, αστραφτερά φωτάκια, χριστουγεννιάτικα στολίδια και γυαλιστερά δωράκια αντικρύζει κανείς κάνοντας τη βόλτα του στην αγορά του Πύργου αυτές τις μέρες. Παρόλο που κάποιοι καταστηματάρχες προσπαθούν να ενθαρρύνουν  τους καταναλωτές με γουστόζικους στολισμούς και να διατηρήσουν οι ίδιοι την αισιοδοξία τους, η πλειοψηφία των εμπόρων του Πύργου δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την κίνηση που παρατηρείται έως τώρα.

Φέτος τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πέφτουν Κυριακή και έτσι η αγορά άνοιξε τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να επιτευχθεί η αναμενόμενη κίνηση. Οι ελπίδες στρέφονται στα δώρα Χριστουγέννων που συνήθως «ζεσταίνουν» την αγορά, αν και οι αυξήσεις στις τιμές και οι δαπάνες για τρόφιμα, ενέργεια, μεταφορές και στέγαση με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπα τα νοικοκυριά δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

*Σημειώνεται ότι παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ κλειστά θα είναι στις 25 & 26 Δεκεμβρίου και 1 & 2 Ιανουαρίου.

Ας δούμε, όμως, τι είπαν οι έμποροι του Πύργου

Ασημακοπούλου – Φάρος

Είμαστε στις μέρες που η κίνηση έχει ξεκινήσει. Καθημερινά όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά η κίνηση θα κορυφώνεται. Γενικά υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά παιχνιδιού, άλλωστε το παιδί είναι πρωταγωνιστής αυτές τις μέρες για όλους, όλοι θέλουν να αγοράσουν το δωράκι απ’ τον Άγιο Βασίλη. Είμαστε ευχαριστημένοι από την κίνηση. Υπάρχει πολύ ποικιλία στα προϊόντα και σε διάφορες τιμές και με τη δική μας βοήθεια, προσπαθούμε πάντα  να διαλέγει ο πελάτης αυτό που του ταιριάζει καλύτερα και για το παιδάκι στο οποίο απευθύνεται και να είναι και πιο κοντά στο ποσό που μπορεί να διαθέσει. Καλές γιορτές και καλές δουλειές σε όλους!

Σωτήρης Κορκολής – Βιβλιοπωλείο Κορκολής

Η κίνηση ξεκίνησε από χθες και λίγο από προχθές, γιατί μπήκαν τα επιδόματα, τα δώρα και οι μισθοί και ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει δωράκια για την οικογένειά και για τους φίλους του.

Ελένη Σταθοπούλου Βιβλιοπωλείο

Η κίνηση είναι πεσμένη και φαίνεται ότι ο κόσμος δεν έχει την δυνατότητα να πάρει πολλά πράγματα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και ευελπιστούμε για το καλύτερο. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές να έχουμε!

Αλέξανδρος Κοντάρης – Scout

Ακόμα τα πράγματα είναι χαλαρά. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες ώστε να μπούμε σε πιο γιορτινό κλίμα και να αρχίσει ο κόσμος να ψωνίζει για τα δώρα του.

Μαρία Νοταρά – In lav

Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι για την ώρα. Η κίνηση δείχνει να κυλάει ομαλά μέχρι στιγμής, και σίγουρα είναι πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια που ο κόσμος νιώθει πιο χαλαρά και έχει την διάθεση. Καλές γιορτές  να έχουμε!

Νάσος Ηλιόπουλος – Dimoro Κοσμήματα

Προς  το παρόν είναι πολύ ήρεμη η αγορά, πολύ χαλαρά. Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα με την κάθοδο των ετεροδημοτών, των φοιτητών που κατάγονται από εδώ, ότι θα είναι πολύ καλύτερα. Προς το παρόν είναι πολύ υποτονική η κίνηση. Αυτά, καλές γιορτές να έχουμε!

Νίκος Ζήρος – Βιβλιοπωλείο LEXIS

Η κίνηση δεν είναι όπως την περιμέναμε, ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Ευελπιστούμε ότι από σήμερα, που είναι τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ότι θα αυξηθεί. Αλλά δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Δεν είναι όπως τις άλλες χρονιές.

Μίκα Κωνσταντινίδου – Ιδεοπωλείον

Δεν έχουμε καθόλου κίνηση. Αυτές οι μέρες είναι πολύ υποτονικές και είναι κάτι που δεν το περιμέναμε καθόλου. Ελπίζαμε για τα Χριστούγεννα, όμως είναι πολύ απογοητευτική η όλη κατάσταση. Τώρα ελπίζουμε για την Πρωτοχρονιά όταν  ο κόσμος πληρωθεί και έχει χρήματα, γιατί ακόμα δείχνει πως δεν έχει καθόλου χρήματα, κι ότι έχει άλλες προτεραιότητες.

Χαρούλα Αποστολοπούλου – Επιλογές

Η κίνηση έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καιρό, λόγω ότι ο κόσμος ψωνίζει χριστουγεννιάτικα για να στολίσει καταρχάς το σπίτι του. Στη συνέχεια, παίρνει τα δωράκια που είναι για τους φίλους και τις οικογένειές τους. Τώρα κάθε μέρα ψωνίζει το γούρι που θα πάνε σε κάποια γιορτή, που θα πάνε τα Χριστούγεννα σε τραπέζι και ετοιμάζονται και για την Πρωτοχρονιά. Εύχομαι σε όλους υγεία και αγάπη!

Θεοδώρα Δασκοπούλου – Ευδώρα

Η κίνηση τις τελευταίες μέρες είναι καλύτερη. Θυμίζει εορταστική ατμόσφαιρα. Ό,τι μπορούμε κάνουμε και καλύτερες τιμές κάνουμε στους πελάτες μας. Υπάρχουν πράγματα για όλα τα μπάτζετ. Καλές γιορτές να έχουμε, με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος