FOLLOW US: facebook twitter

Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου κρύβουν δυο βεβαιότητες

Ημερομηνία: 18-06-2019 | Συντάκτης:
Άρθρο του Γιώργου Κ. Παναγιωτόπουλου, υποψήφιου Βουλευτή Ηλείας με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
(Κείμενο-μήνυμα στους συναδέλφους της μεσαίας τάξης και σε όσους μπορούν να προτάξουν την κοινή λογική)

Φίλη και φίλε μου αυτοδημιούργητε, ελευθεροεπαγγελματία, αγροτικέ επιχειρηματία και μικρομεσαίε επιχειρηματία, υπάλληλε, όπως φάνηκε από την αποχή διαμαρτυρίας σου στις 26 Μαίου, με την βοήθεια των καναλιών και των εφημερίδων (οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των οποίων κατεβαίνουν όλοι υποψήφιοι με τη ΝΔ), ίσως κάνεις λογικά άλματα και παραδοχές «αυτονόητων» που δεν ισχύουν και υπεραπλουστεύουν την ανάλυση της κατάστασης στην Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι με τους νεοφιλελεύθερους (που έρχονται ως σωτήρες όταν η ιδεολογία τους είναι η ατομική ευημερία), διαφέρουμε στην εργαλειοθήκη ανάλυσης της κοινωνίας και των αναγκών της.

Όμως, να συμφωνήσουμε- πριν καταπιούμε «αμάσητη» την προπαγάνδα, ότι:

1. Η Χώρα δεν πτώχευσε στα χέρια του Τσίπρα.

2. Η Ελβετία, η Βαυαρία, το Λονδίνο και τα εξωτικά νησιά, δεν φιλοξενούν λογαριασμούς ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που λεηλάτησαν τη Χώρα και κυκλοφορούν ατιμώρητοι. Αντιθέτως, φιλοξενούν χιλιάδες λογαριασμών της Ελληνικής «αριστείας» των πολιτικών, εργολάβων, τραπεζικών, δημοσιογράφων και λοιπών παρασίτων  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κυκλοφορούν ατιμώρητοι ΕΠΕΙΔΗ νομοθέτησαν Συνταγματικά την ασυλία τους.

3. Στην πράξη, δεν εφαρμόστηκε ποτέ 3ο μνημόνιο. Πήραμε την αναδιάρθρωση χρέους και ούτε «κόφτης» ενεργοποιήθηκε, ούτε συντάξεις κόπηκαν, ούτε η δωρεάν περίθαλψη ΟΛΩΝ σταμάτησε, ούτε οι 120 δόσεις με επανυπολογισμό χρέους (μείωση έως και 70% στη βασική οφειλή και παραγραφή τόκων και προσαυξήσεων) ματαιώθηκαν, ούτε τα αναγκαία επιδόματα (χάρη στα οποία «κυκλοφόρησε» το χρήμα στην αγορά, αφού τα δυο πρώτα μνημόνια απαγόρευσαν τις προσλήψεις) ανεστάλησαν. Γιατί,ίσως, δεν έχεις σκεφθεί που θα έφταναν αυτοί οι 750.000 άνθρωποι χωρίς αυτό το επίδομα και καλύτερα να μη μάθεις.

4. Η μεσαία τάξη (δηλαδή εμείς) πληρώσαμε για τα πάντα, γιατί έτσι γίνεται στις πτωχευμένες Χώρες που θέλουν να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή, χωρίς να δημιουργήσουν χάος και γκέτο. Αλλιώς έπρεπε να ζούμε με φράχτες και αλεξίσφαιρα και με ένα πελώριο βάρος συνείδησης. Δεν πεθάναμε, πληγωθήκαμε. Οι συμμαθητές μας, οι πρώην συνάδελφοι, οι συγγενείς, θα πέθαιναν στ’αληθεια. Στη δεύτερη θητεία Τσίπρα, με την κοινωνία όρθια, με τους φίλους μας και τους γείτονες όρθιους, θα έρθει και η σειρά αποκατάστασης των αδικιών που -υποχρεωτικά- υποστήκαμε σαν μεσαία τάξη. Μη βιάζεσαι. Δεν γινόταν να γίνουν τα πράγματα αλλιώς, χωρίς να πάψουμε να λεγόμαστε άνθρωποι,

5. Η οικονομία ανακάμπτει. Δανειζόμαστε με το χαμηλότερο επιτόκιο δεκαετούς ομολόγου στην Ελληνική ιστορία (2,98%), με την ανεργία χαμηλωμένη κατά 8 μονάδες και τις ξένες επενδύσεις αυξημένες κατά 350% σε σχέση με την περίοδο ‘10-‘14.

6. Η καθολική δωρεάν περίθαλψη ισχύει και θωρακίζεται. Ήσυχα και απλά, ΕΠΕΙΔΗ καταργήθηκαν οι μίζες, μπορούν και νοσηλεύονται ΚΑΙ οι ανασφάλιστοι, οι οποίοι πριν το 2015 -όταν νοσηλευόντουσαν- επιβαρύνονταν με χρέος στην εφορία και γίνονταν οφειλέτες. Αυτά τα χρέη ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ. Μην βιαστείς να πεις «και τι με νοιάζει που ήταν ανασφάλιστοι», γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε γυρίζει ο τροχός αλλιώς.

7. Αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός σημαντικά και θα αυξηθεί και άλλο. Καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός που προσέβαλε τα νέα παιδιά κάτω των 25 ετών. Γιατί; Γιατί η Ελλάδα δεν θα γίνει Πακιστάν όπως επιθυμούσαν το Βερολίνο και οι ντόπιοι «άριστοι» κλεπτοκράτες συνεργοί του. Επανήλθαν ΚΑΙ οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, πράγμα που σοκάρισε τα επιχειρηματικά παράσιτα της μεταπολίτευσης, που ήθελαν τον εργαζόμενο «κτήμα» και όχι άνθρωπο με αυταξία και αξιοπρέπεια.

8. Έρχεται η ώρα της μείωσης της προκαταβολής φόρου και του φορολογικού συντελεστή των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων, έρχεται και η ώρα της σύνδεσης του Κοινωνικού Εισοδήματος με την παροχή ανταποδοτικού έργου προς την κοινωνία, ώστε να εξορθολογιστεί το σύστημα, ΑΛΛΑ με την κοινωνία όρθια και ενωμένη.

Φίλοι μου, στις 7 Ιουλίου,δύο πράγματα είναι βέβαια: Στη μια πλευρά της ιστορίας θα στέκονται αυτοί που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έκλεψαν και μας κατέστρεψαν και στην άλλη πλευρά της ιστορίας θα στέκονται αυτοί που -με λάθη και παραλείψεις αναπόφευκτα λόγω απειρίας και άγνοιας- κράτησαν την κοινωνία ενωμένη, τη Χώρα όρθια και όλους εμάς να έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε τα λάθη και να κρίνουμε. Λέω «πολυτέλεια», γιατί αν η κοινωνία είχε εκραγεί και διαλυθεί, θα αργοπεθαίναμε κι εμείς πίσω από κλειστά παράθυρα και φράχτες.

Στις 7 Ιουλίου θα ψηφίσω τον Αλέξη Τσίπρα και θα είμαι υποψήφιος Βουλευτής στην Ηλεία, για να συνεχίσει. Γιατί το μόνο βέβαιο είναι, ότι απέναντί του στέκονται ως εναλλακτική, αυτοί που μας εκτέλεσαν εν ψυχρώ, έχοντας ευημερήσει επί δεκαετίες δημοσία δαπάνη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος