FOLLOW US: facebook twitter

Οι εφημερίες του Νοσοκομείου Πύργου στο Δ.Σ Πύργου – Εκτάκτως το θέμα στην συνεδρίαση της Παρασκευής

Ημερομηνία: 07-07-2020 | Συντάκτης:

Συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με τρέχοντα θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ ημερήσιας διάταξης, θα προταθεί στο σώμα να συζητηθεί το σοβαρό θέμα εφημέρευσης του Νοσοκομείου Πύργου που ανέδειξε τη “Πρωινή” προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού τις περεταίρω ενέργειες και αντιδράσεις του Δήμου.

Όσον αφορά την ημερήσια διάταξη πρώτο θέμα συζήτησης είναι η λήψη απόφασης έγκρισης της μελέτης Γ.Π.Σ./ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Πύργου του Δήμου Πύργου και ακολουθεί το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης της ΔΕΥΑ από το Δήμο με το ποσό των 400.000,00€, λόγω αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών της αναγκών. Στο θέμα αυτό, θα καθοριστεί και ο τρόπος της επιστροφής του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης με την καταβολή  εβδομήντα δύο (72) ισόποσων μηνιαίων δόσεων που θα αρχίσουν από τον επόμενο μήνα χορήγησής της,  με εκχώρηση των μελλοντικών εσόδων της Δ.Ε.Υ.Α. ενώ θα υποβληθεί και αίτημα για την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πύργου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους  (ΚΑΠ), έναντι δικαιουμένων επιχορηγήσεων ποσού ίσου με το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης προς τη Δ.Ε.Υ.Α. αλλά και αίτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για την έκδοση Κ.Υ.Α. για την αποπληρωμή του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης σε 72 μηνιαίες δόσεις.

Επιπλέον, στη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί η λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος ένταξης της πράξης «Δράσεις Δημοτικών Ηλεκτροκίνητων μέσων στο Δήμο Πύργου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 άξονας προτεραιότητας 2. «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» αλλά και υποβολή αιτήματος προς το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση (κατά χρήση) στο Δήμο Πύργου των ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου , που ευρίσκονται εντός  των διοικητικών ορίων του Δήμου Πύργου και που είχαν μεταβιβαστεί στην ΕΕΣΥΠ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος