FOLLOW US: facebook twitter

Χιλιάδες όχι στην αστυνομική βαρβαρότητα στη γειτονιά τους – Επεισόδια με τραυματία αστυνομικό μετά την πορεία

Ημερομηνία: 09-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Πολιτική

Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, δίνοντας βροντερό μήνυμα καταδίκης της αστυνομικής καταστολής και αυθαιρεσίας στις γειτονιές τους. Νέοι, οικογένειες, άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, μέλη συλλογικοτήτων, σωματείων και παρατάξεων, αντιπροσωπείες κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων, πλημμύρισαν τους δρόμους στεκόμενοι απέναντι στην αστυνομική βαρβαρότητα. Ένταση μετά το πέρας της πορείας, με έναν αστυνομικό να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Μια ολόκληρη γειτονιά βγήκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης δηλώνοντας ότι δε θα ανεχθεί την αστυνομική βαρβαρότητα και αυθαιρεσία. Οι αρκετές χιλιάδες διαδηλωτών φώναξαν συνθήματα όπως «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας», ενώ πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

https://fb.watch/47ulLnkXAp/

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα φέρεται να επικράτησε ένταση σε σημείο κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με βεγγαλικά και μολότοφ, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών, κρότου λάμψης και αύρας κατά διαδηλωτών.

 

Ένας αστυνομικός δέχθηκε επίθεση από ομάδα διαδηλωτών που κινήθηκε προς το αστυνομικό τμήμα και αποκόπηκε από την πορεία, με τον αστυνομικό να φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πλήθος πηγών, η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, κρότου λάμψης και αύρες νερού, ενώ από το στόχαστρό της δεν γλίτωσε ούτε ένα συνεργείο της τηλεόρασης του Alpha, που δέχθηκε κρότου λάμψης και χημικά.

Νωρίτερα, φωτορεπορτάζ από το SOOC και τον Κωνσταντίνο Πουλή:

Konstantinos Poulis / ThePressProject
Konstantinos Poulis / ThePressProject
Konstantinos Poulis / ThePressProject
Konstantinos Poulis / ThePressProject
Konstantinos Poulis / ThePressProject
Konstantinos Poulis / ThePressProject
George Vitsaras / SOOC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος