FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Χάρτινοι Ήρωες» τυπώνουν: Νέες εκδόσεις με 3 νέους συγγραφείς από την Ηλεία

Ημερομηνία: 05-06-2023 | Συντάκτης:

-Παρουσιάσεις βιβλίων των Ν. Γεωργούλια, Π. Γκαμούρα & Ε. Παπαγεωργίου στις  9,10 & 11/6, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων

Μέσα από το φεστιβάλ εικαστικών τεχνών «Χάρτινοι Ήρωες», που ξεπήδησε το 2022 από μια σύμπραξη από την Αέναον ΚοινΣΕπ, Το Εργαστήρι και το πολιτιστικό σωματείο Collectiva Artenativa, προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός εκδοτικού οίκου που να αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων συγγραφέων, εικονογράφων και του έργου τους. 

Έτσι οι «Χάρτινοι Ήρωες» έρχονται αυτή τη φορά να συστήσουν στο κοινό της Ηλείας τις ομώνυμες εκδόσεις, παρουσιάζοντας τα τρία πρώτα τους βιβλία, Ηλείων μάλιστα συγγραφέων, το τριήμερο Παρασκευή 9, Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων, με ελεύθερη είσοδο. 

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Αέναον ΚοινΣΕπ και υπεύθυνη των εκδόσεων «Χάρτινοι Ήρωες», Ηρώ Ρήγα, οι τρεις πρώτες εκδόσεις αφορούν στο παραμύθι για εφήβους και ενήλικες «Αστέρια», της Νέλλης Γεωργούλια και σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου, τα χρονογραφήματα «Μικροϊστορίες της στιγμής…», της  Έστας Παπαγεωργίου, με πρόλογο του Νίκου Θεοδοσίου και το παραμύθι για μικρά παιδιά «Η λίμνη με τα μαργαριτάρια – Η αρχή μιας φιλίας», του Παναγιώτη Γκαμούρα και σε εικονογράφηση Μαριλίνας Σκαρπέτα. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 19:30, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Αστέρια», της Νέλλης Γεωργούλια, σε εικονογράφηση Νίκου Τουμαζάτου, παρουσία των δύο δημιουργών. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας «Πρωινή» Ελένη Παπαδοπούλου και θα μιλήσει η φιλόλογος Κατερίνα Κουλοχέρα, ενώ αποσπάσματα θα αφηγηθεί η θεατρολόγος Ελένη Χριστοδουλοπούλου. Η βραδιά ντύνεται μουσικά με jazz επιλογές από την dj Iro. 

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, στις 19:30, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Μικροϊστορίες της στιγμής…», της  Έστας Παπαγεωργίου, παρουσία της συγγραφέα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Γωγώ Ξενογιαννοπούλου (καθηγήτρια Κοινωνιολογίας), Χρήστος Κωνσταντόπουλος (δημοσιογράφος, οργανωτικός διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για παιδιά & νέους) και η Ζωή Μπέκιου (μαθήτρια – ζιζάνιο), ενώ η θεατρολόγος Ελένη Χριστοδουλοπούλου θα κάνει ανάγνωση των διηγημάτων. Η βραδιά ντύνεται μουσικά με dj set από την dj Iro. 

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, στις 19:30, στον αύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων θα γίνει η παρουσίαση παραμυθιού «Η λίμνη με τα μαργαριτάρια – Η αρχή μιας φιλίας», του Παναγιώτη Γκαμούρα, σε εικονογράφηση Μαριλίνας Σκαρπέτα. Το παραμύθι προλογίζουν ο Παναγιώτης Φωτεινόπουλος (δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρωινή») και ο Γιώργος Αγγελόπουλος (ΜΔΕ φιλόλογος), ενώ αποσπάσματα αφηγείται η θεατρολόγος Ελένη Χριστοδουλοπούλου. Παράλληλα στην πλατεία πλησίον του θεάτρου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο ζωγραφικής για μικρά και μεγάλα παιδιά με την αρχιτέκτονα-ζωγράφο Αθηνά Γαλανοπούλου. Η βραδιά ντύνεται μουσικά με επιλογές από την dj Iro. 

*Ευχαριστούμε πολύ τον ΔΟΠΠ για την παραχώρηση του θεάτρου Απόλλων.

Κάνετε like στη σελίδα Χάρτινοι Ήρωες στο FB για να ενημερώνεστε για τις εκδόσεις και τις εικαστικές δράσεις μας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος