FOLLOW US: facebook twitter

Οι αυξημένες θέσεις στα ΑΕΙ θα φέρουν πτώση των βάσεων

Ημερομηνία: 04-06-2019 | Συντάκτης:
Μια ανάσα από την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων με μηχανογραφικό χωρίς ΤΕΙ με 424 Παν/κά τμήματα

Μια ανάσα πριν από την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται οι περίπου 102.000 υποψήφιοι/ες που θα διεκδικήσουν μια από τις 78.335 θέσεις στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Οι θέσεις που προσφέρονται φέτος από  τα ΑΕΙ είναι κατά 3.643 αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι, γεγονός που θα οδηγήσει σε πτώση των βάσεων κυρίως σε σχολές που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση των εισακτέων, όπως είναι οι οικονομικές, τουριστικές, ναυτιλιακά και ΤΕΦΑΑ. Παραμένει, όπως κάθε χρόνο, ο μεγάλος ανταγωνισμός στις σχολές υψηλής ζήτησης.

Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα υπάρχουν Τεχνολογικά Ιδρύματα, ενώ από τα συνολικά 424 Τμήματα τα 125 θα είναι καινούργια. Το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 αναμένεται να λειτουργήσουν επιπλέον 37 νέα Τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά κατά την οποία οι υποψήφιοι θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το παλιό σύστημα, καθώς από το Σεπτέμβριο θα εφαρμοσθούν οι αλλαγές στη Γ΄ Λυκείου (νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, λιγότερα μαθήματα, αύξηση της ύλης, νέο απολυτήριο) και το νέο εξεταστικό σύστημα, το οποίο -μεταξύ άλλων- θα επιτρέπει την πρόσβαση των υποψηφίων σε σχολές χαμηλότερης ζήτησης με το βαθμό απολυτηρίου.

Πρεμιέρα και πρόγραμμα εξετάσεων

Η αυλαία των εξετάσεων ανοίγει στις 6 Ιουνίου για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και στις 7 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος