FOLLOW US: facebook twitter

Οι ΑΡΙΣΤΟΙ σπούδασαν για το ΠΩΣ θα μας πείσουν για τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία
Του Σπύρου Λαμπρινού

Τελικά το νομοσχέδιο Βορίδη που καταργεί την απλή αναλογική και την αρχή της πλειοψηφίας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πέρασε στην Βουλή. Το ψήφισαν ΜΟΝΟ οι βουλευτές της ΝΔ.

Συμπέρασμα πρώτον: Το   μειοψηφικό39 τοις 100  στο εκλογικό σώμα επιβάλει την άποψη του στο πλειοψηφικό 61.

Συμπέρασμα δεύτερο: Ετσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον διάλογο και την ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ..

Εχει όμως μεγάλη σημασία η απάντηση του υπουργού Βοριδη, στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί αντιδημοκρατικής διάταξης, και η αιτιολόγηση του

Αφού απέφυγε να απαντήσει επι της ουσίας ( Βορίδης είναι αυτός, αλλεργία  έχει με την δημοκρατία), είπε ότι η επίτευξη του 43 τοις εκατό παρέχει” ΕΠΑΡΚΗ ΗΘΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ’  νομιμοποίηση, εφόσον αυτό δεχόμαστε σε μείζονα ζητήματα όπως η επίτευξη κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με 39 ή 38 τοις εκατό.

Δηλαδή η ΝΔ ψηφίζει εκλογικό νόμο  κόντρα στην αρχή της αναλογικής εκπροσώπησης (ενισχυμένο πλειοψηφικό),   γιά τις βουλευτικές εκλογές , ΜΟΝΗ της και με βάση αυτό καταργεί την δημοκρατία   στα υπόλοιπα  επίπεδα.

Στο γυμνάσιο, στο μάθημα της ΛΟΓΙΚΗΣ υπήρχε ένα παράδειγμα. ΄το μπουζουκι είναι ΟΡΓΑΝΟ, ο χωροφύλακας είναι ΟΡΓΑΝΟ, άρα ο χωροφύλακας είναι ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ. Αυτό το παράδειγμα όμως υπήρχε για να υποδείξει τους ΛΑΘΟΣ συλλογισμούς που  κάνουμε όταν παραβιάζουμε τα  δεδομένα .

Φαίνεται ότι   οι ΑΡΙΣΤΟΙ σπούδασαν γιa το ΠΩΣ  θα μας πείσουν για τον ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος