FOLLOW US: facebook twitter

Οι ανατρεπτικοί «String Demons» επιστρέφουν στη Ζαχάρω!

Ημερομηνία: 08-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

string-demons5

Σε μια μεγάλη συναυλία την Δευτέρα 11 Ιουλίου προσκεκλημένοι του Χρήστου Τσατσαμπά  

Κων/νος Μπουντούνης: «Ραντεβού τη Δευτέρα στη Sugar town με πολλά  happenings»

Συστήνοντάς τους -σε όσους τυχαίνει να μην τους γνωρίζουν- μας λέει ότι τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη έχουν ήδη διανύσει μια πορεία γεμάτη σπουδές, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις, συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

tsatsampas

«Προέρχονται από μια οικογένεια μουσικών, γόνοι του Βαγγέλη Μπουντούνη εξαιρετικού κιθαρίστα και της Μάρως Ραζή, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν ηχογραφήσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και έχουν κάνει πρωτοποριακές δουλειές γενικότερα. Οπότε τα παιδιά τους, δεν μπορούσαν να μην επηρεαστούν από αυτά. Ο ήχος τους έχει να κάνει με κλασική τεχνοτροπία όμως συμπεριλαμβάνει όλα τα είδη μουσικής και έχουν αποκτήσει ένα πολύ θερμό κοινό, ενώ έχουν κάνει στον Πύργο και στη Ζαχάρω άλλες δύο εμφανίσεις πέρυσι και αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση με τους String Demons έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη φιλία και θα αποδείξουμε στην πράξη ότι η μουσική είναι μια, είναι μια παγκόσμια γλώσσα την οποία μαθαίνουμε και ο καθένας μπορεί να την διαχειριστεί όπως θέλει με την φαντασία του.»

Και οι μαθητές του ωδείου επί σκηνής

 Ο Χρήστος Τσατσαμπάς στο ξεκίνημα της συνέντευξής του, έδωσε ένα στίγμα της δικής του άποψης και ιδεολογίας για την μουσική τονίζοντας ότι «Θα αρχίσω με μια φράση του μεγάλου Μάνου Χατζηδάκη που με έχει σημαδέψει. Είχε πει ότι «η δύναμη της συνήθειας κάνει το άσχημο να φαίνεται όμορφο». Το πιστεύω πάρα πολύ και μ αυτό θέλω να πω γενικότερα ότι διάφορα πράγματα που  δεν είναι επιλογή μας, τα κάνουμε ή τα ακούμε- όταν πρόκειται για μουσική- κατ’ ανάγκη και τα συνηθίζουμε και νομίζουμε πως είναι και ωραία. Έχω πάρει προσωπική απόφαση να παλέψω γι αυτό και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ προκειμένου ο κόσμος που συναναστρέφομαι να αποκτήσει γνώση και παραπάνω αισθητική. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της ιδεολογίας, όλες οι συναυλίες που διοργανώνουμε θα έχουν να κάνουν με αυτό. Τους String Demons που είχαν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στην Ηλεία, και τους περιμένουν όλοι με μεγάλη αγάπη και θα περάσουμε πολύ όμορφα και οι μαθητές κυρίως θα προβληματιστούν και θα έχουν την ευκαιρία να δουν και μια άλλη άποψη στη μουσική, με πολύ ιδιαίτερη μουσική και έτσι δεν θα έχουν συνέχεια στα αυτιά τους, το κλασικό, το λαϊκό ή το μπαρόκ. Θα δουν πως μπορείς να παντρεύεις με διασκευές διάφορα ηχοχρώματα από άλλες χώρες και αρμονίες της τζαζ με ρυθμολογίες πιο ασυνήθιστες.»

Στην συναυλία της Δευτέρας στη Ζαχάρω θα παίξουν τραγούδια και από τον καινούργιο τους δίσκο «Fear of the Bach» ενώ μαζί τους θα παίξουν στη σκηνή και μαθητές του Ωδείου. «Θεωρώ ότι μετά από έξι χρόνια, έχουμε πλέον μια πρώτη μαγιά παιδιών που μπορούν να συμμετάσχουν σε συναυλίες τέτοιου τύπου που έχουν ακαδημαϊκή παιδεία και μόρφωση και μπορούν πλέον να παίξουν live και πάνω στο πατάρι. Κι αυτό έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το παίξιμο στο Ωδείο. Στόχος δικός μου είναι, τους μαθητές μας να τα σπρώξουμε να εκτίθενται και να παίζουν να τους ακούει ο κόσμος.»

string-demons4

Ο Κων/νος Μπουντούρης σε πρώτο ενικό

Ο «δαίμων» Κωνσταντίνος Μπουντούρης συμμετείχε με την βοήθεια της τεχνολογίας σε… ανοιχτή ακρόαση από το κινητό στην συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε και ο ίδιος στην συναυλία τους στη Ζαχάρω.

«Ερχόμαστε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου να παίξει στο γυμνάσιο της Ζαχάρως, sugar town την λέμε εμείς από την τελευταία φορά που ξαναπήγαμε και έγινε χαμός, μας κάλεσε ο Χρήστος ο Τσατσαμπάς και Ωδείο «Piano & Music»,  ένα ωδείο που δραστηριοποιείται πολύ έντονα κι είμαστε πολύ χαρούμενοι. Με τον Χρήστο έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, θα τον καλέσουμε και πάνω στη σκηνή να παίξουμε και μαζί και θα υπάρχουν και πολλά happenings στη συναυλία αυτή που γίνεται στα πλαίσια της καλοκαιρινής μας περιοδείας τα «Fear of the Bach summer concerts…details»! Ο τίτλος είναι από το διπλό μας άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει με τον ομώνυμο τίτλο και μέσα στο cd μας παρουσιάζεται με φωτογραφία και η μασκότ μας, που ονομάζεται Κορνήλιος και είναι μια κούκλα. Μόλις γυρίσαμε από Κρήτη όπου έγιναν δύο πολύ ωραίες sold out συναυλίες, θα πάμε Βόλο σε μια μεγάλη συναυλία που θα γίνει με 100 κιθάρες και θα εμφανιστούμε κι εμείς να κάνουμε ένα γκεστ και μετά κατευθείαν ερχόμαστε στη Ζαχάρω με πάρα πολύ κέφι και χαρά. Ραντεβού 11 Ιούλη στη Sugar town!”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος