FOLLOW US: facebook twitter

Οι αναστολές πιέζουν το ΕΚΑΒ

Ημερομηνία: 16-11-2021 | Συντάκτης:

Η μη αναπλήρωση των ανεμβολίαστων εργαζομένων και το «λουκέτο» στη ΜΕΘ Πύργου επιβαρύνουν κι άλλο τους διασώστες

-«Είμαστε στα όριά μας και δεν έχουμε ενισχυθεί… » τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζ. ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γ.Θεοδωρόπουλος


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αυξημένη είναι η πίεση που δέχονται οι διασώστες του ΕΚΑΒ της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας καθ΄ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου, καθώς οι αναστολές συμβάσεων στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους και η ελλιπής στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας έχουν δυσκολέψει την καθημερινή λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, είχε δοθεί υπόσχεση από την πολιτεία ότι για τα κενά που θα προκύψουν στο προσωπικό λόγω αναστολών, θα αναπληρωθούν με τρίμηνες συμβάσεις εργαζομένων, η οποία όμως δεν εκπληρώθηκε.

«Μας είχαν πει ότι για κάθε εργαζόμενο που βγαίνει σε αναστολή εργασίας λόγω εμβολιασμού, θα προβλέπεται η αναπλήρωσή του με διασώστη τρίμηνης σύμβασης. Όμως εμείς τώρα έχουμε 22 άτομα σε αναστολή σε όλη την Περιφέρεια και μας ήρθε μόνο ένας και περιμένουμε να επιστρέψει ένας ακόμα. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο να βγουν οι βάρδιες με μείον είκοσι διασώστες. Από την 1η του Σεπτέμβρη έχουν ανασταλεί οι άδειες και το προσωπικό είναι ήδη στα όριά του, διότι το νέο κύμα του ιού έχει αυξήσει κατακόρυφα τις διακομιδές. Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια για να ανταποκριθούμε και να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Νέα επιβάρυνση από το λουκέτο στη ΜΕΘ Πύργου

Μία από τις πιο μεγάλες «πληγές» που ταλαιπωρούν το ΕΚΑΒ της Ηλείας εδώ και χρόνια, είναι οι συχνές διακομιδές ασθενών από τα νοσοκομεία του Πύργου και της Αμαλιάδας σε αυτά της Πάτρας.

Η επικείμενη αναστολή της ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, σε συνδυασμό με τη μη επαναλειτουργία της ΜΕΘ Covid, αναμένεται να αυξήσουν τις διακομιδές προς την Πάτρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ στον νομό.

«Καθημερινά έχουμε πέντε με επτά δρομολόγια από την Ηλεία στα νοσοκομεία της Πάτρας. Κάθε τέτοια διακομιδή σημαίνει ότι το ασθενοφόρο ουσιαστικά το χάνει η Ηλεία για δύο ώρες. Αν είναι περιστατικό covid, μπορεί και να φτάσουμε στο τρίωρο, διότι χρειάζεται καθαρισμός, απολύμανση κλπ. Δυστυχώς, όσοι οι δομές Υγείας της Ηλείας δεν ενισχύονται, θα επωμιζόμαστε εμείς το βάρος. Και δεν μιλάμε για διακομιδές που αφορούν βαριά περιστατικά που θέλουν τριτοβάθμια φροντίδα, αλλά ακόμα και για απλά περιστατικά πλέον», επισήμανε ο κ. Θεοδωρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος