FOLLOW US: facebook twitter

Οι αιρετοί της Τ.Α άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

Ημερομηνία: 22-05-2023 | Συντάκτης:

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε ότι εξελίχθηκε ομαλά η εκλογική διαδικασία στο νομό

Στο 344ο  Εκλογικό Τμήμα, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, νωρίς χθες το μεσημέρι.

«Κάθε εκλογική αναμέτρηση αποτελεί μια γιορτή της Δημοκρατίας και ευχή όλων μας είναι πάντα να έχουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή στην κάλπη από τους πολίτες, προκειμένου να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα του εκλέγειν.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και στα 411 Εκλογικά Τμήματα της Π.Ε. Ηλείας και εξελίχθηκε ομαλά χωρίς προβλήματα.

Όσον αφορά το τεχνικό πρόβλημα με τα τάμπλετ σε κάποια Ε.Τ., που διαπιστώθηκε από τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους νωρίς το πρωί, επρόκειτο για πανελλαδικό φαινόμενο το οποίο αφορούσε το σύστημα της Singular Logic και για το οποίο ενημερώθηκε άμεσα και από τα μέλη του Εκλογικού Συνεργείου της Π.Ε. Ηλείας το Υπουργείο Εσωτερικών», δήλωσε ο κ.Γιαννόπουλος.

Ο κ.Αντιπεριφερειάρχης κατά την διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκε και άλλα Ε.Τ. του Νομού, όπου συζήτησε με τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους και τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών για την εξέλιξη της διαδικασίας, ευχόμενος σε όλους καλή δύναμη.

Ν. Κοροβέσης:«Με τη ψήφο μας χτίζουμε το μέλλον του τόπου»

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε χθες πρωί – πρωί και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης στο εκλογικό τμήμα του χωριού του, στην Τ.Κ Κακοβάτου. Ο κ. Κοροβέσσης σε δήλωσή του ευχήθηκε καλή ψήφο σε όλους  τονίζοντας ότι ο λαός  είναι εκείνος που αποφασίζει για το μέλλον του και προέτρεψε όλους τους Ηλείους να προσέλθουν να ψηφίσουν. «Όλοι μαζί χτίζουμε το αύριο του τόπου μας και του νομού μας»! .

φωτο ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΨΗΦΟΣ

Θ. Βασιλόπουλος: «Πρωταγωνιστές είναι οι πολίτες…» 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ  Θεόδωρος Βασιλόπουλος   άσκησε  το εκλογικό του δικαίωμα στο 206 Ε.Τ στο 1Ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: « Θέλω να ευχαριστήσω  όλους όσους  εργάζονται σήμερα για να έχουμε μια ομαλή  εκλογική  διαδικασία.  Το αποτέλεσμα των εκλογών πάντοτε καθορίζει την πορεία του τόπου και του λαού άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό  οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να γίνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της απόφασης.»   

Ομαλά η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Ήλιδας

Γ. Λυμπέρης: «  Η συμμετοχή είναι υποχρέωση όλων»

Ομαλά και χωρίς προβλήματα διεξήχθη η εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Ήλιδας. Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις 7 το πρωί και οι υπηρεσίες του Δήμου λειτούργησαν μέχρι το πέρας έκδοσης των αποτελεσμάτων, αφενός για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων σε ότι αφορά την έκδοση πιστοποιητικών και την ενημέρωση σε ποια τμήματα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, αφετέρου για την ομαλή παράδοση των τελικών αποτελεσμάτων και την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων. Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11 το πρωί στο 1ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας και ενημερώθηκε για την πορεία διεξαγωγής των εκλογών στα τμήματα του δήμου.

Ο ίδιος αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οδεύοντας στην συμπλήρωση μισού αιώνα Δημοκρατίας στην χώρα μας, οι Αμαλιαδίτισσες και οι Αμαλιαδίτες με ώριμη και κριτική σκέψη, και χωρίς τα πάθη του παρελθόντος, θα αποφασίσουν για το μέλλον τους και για το μέλλον του τόπου. Η εκλογική διαδικασία είναι η κορύφωση σε μια Δημοκρατία, όπου ο λαός αποφασίζει για την διακυβέρνησή του και η συμμετοχή είναι υποχρέωση όλων. Εύχομαι το αποτέλεσμα να δικαιώσει τις προσδοκίες για την χώρα και τον τόπο μας».

Ομαλά η εκλογική διαδικασία στο Δήμο Πηνειού

Μαρίνος: «Για την Κοινωνία και την Πατρίδα»

Ομαλά διεξήχθησαν οι εκλογές στον Δήμο Πηνειού. Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10 το πρωί στο Εκλογικό Τμήμα Καρδιακαυτίου και ενημερώθηκε για την πορεία διεξαγωγής των εκλογών στα τμήματα του δήμου.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία αποτελεί πρώτιστο χρέος μας. Συγχαίρω από καρδιάς τους υποψήφιους βουλευτές Ηλείας, όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων, για τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ευχόμενος επιτυχία στους ίδιους και στις παρατάξεις τους! Τα πολιτικά κόμματα αποτελούν τους πυλώνες του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Οφείλουμε σεβασμό σε όλα και εκείνα με τη σειρά τους έχουν χρέος να συνεργάζονται επ’ ωφελεία της Κοινωνίας και της Πατρίδας μας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος