FOLLOW US: facebook twitter

Οι αγρότες σήμερα στο συλλαλητήριο του Πύργου και στις 12 Μάη στο Αγροτοδικείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 06-05-2021 | Συντάκτης:
ΟΑΣΗ: Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά – Στην απεργία της 6ης Μάη

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας χαιρετίζει την εργατική πρωτομαγιά, παγκόσμιο σύμβολο της πάλης της εργατικής τάξης και των θυσιών της ενάντια στην εκμετάλλευσή της. Απευθύνει, πλατύ κάλεσμα συμμετοχής όλων των βιοπαλαιστών αγροτών, κτηνοτροφών στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγείλει και στο νομό μας, εργατικά συνδικάτα και σωματεία για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μάη.

Διεκδικούμε:

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και σε όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, τον παγετό. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που δίνονται σε πληττόμενους συναδέλφους, ενώ “μπουκώνονται” με δισεκατομμύρια ευρώ βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.

– Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, να σταματήσουν οι αστείες δικαιολογίες ότι δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες. Άμεση μείωση 50% αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, μείωση των τιμών τους.

– Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για την επιβίωσή μας, να μπορούν να καταναλωθούν τα προϊόντα μας από τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις.

– Απαλλαγή αγροτών και κτηνοτροφών από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.

– Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας, χωραφιών, αποθηκών, αγροτικών μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού, βιοπαλαιστών αγροτών – κτηνοτροφών. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού σε σπίτια και σε χωράφια.

– Να μη γίνει καμιά μείωση των επιδοτήσεων βάση και της νέας σε χειρότερη κατεύθυνση για την αγροτιά, ΚΑΠ. Να συνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή».

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου. Ολοι στις 12 Μαιου  ΣΤΙΣ 9.30 το πρωί στα δικαστήρια της Αμαλιάδας στο ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΊΟ ΠΟΥ ΣΤΉΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος