FOLLOW US: facebook twitter

Οι αγρότες κατεβαίνουν με τα τρακτέρ τους στο σημερινό συλλαλητήριο στον Πύργο

Ημερομηνία: 13-10-2020 | Συντάκτης:
ΟΑΣΗ: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στην πλατεία ΟΤΕ σήμερα Τρίτη 13/10

Κάλεσμα προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ηλείας να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στο σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 6.30 το απόγευμα, απευθύνει η ΟΑΣΗ τονίζοντας ότι τα οξυμένα προβλήματα τους συνεχίζουν και διογκώνονται λόγω της πανδημίας , τα προϊόντας του παραμένουν απούλητα ή πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές και εξακολουθεί το αίσχος των “ανοιχτών τιμών” που γενικεύεται παντού.  Ταυτόχρονα, σε μια σειρά περιοχές του νομού μας, τα καιρικά φαινόμενα σε συνδυασμό με την έλλειψη αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, προκάλεσαν ζημιές στην παραγωγή μας σε μια σειρά προϊόντα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας καλούν τους ΑΣ, τα μέλη τους, κάθε βιοπαλαιστή αγρότη, αγρότισσα, κτηνοτρόφο, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με μαζική συμμετοχή και με τα μηχανήματα τους στο σημερινό συλλαλητήριο του Πύργου στις 6.30 το απόγευμα και στην συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Αμαλιάδας, την Δευτέρα 19 Οκτώβρη, στις 9:30 το πρωί, ενάντια στο αγροτοδικείο που διώκεται αγρότης, που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.

Επίσης τους καλεί να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση την Τρίτη 20 Οκτώβρη, σημείο συνάντησης των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων από την Αμαλιάδα και τις υπόλοιπες περιοχές στο κόμβο Αγίου Γεωργίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

η ΟΑΣΗ απαιτεί μεταξύ άλλων:

Κάλυψη από το κράτος του χαμένου εισοδήματος και των ασφαλιστικών εισφορών όσων έχουν πληγεί από την πανδημία. Χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους αγρότες.

Να ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα αναμπέλωσης της κορινθιακής σταφίδας με ευθύνη του κράτους.

Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.

Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων

Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας του καταρροϊκού, διασφαλίζοντας τη γρήγορη και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων και τον δωρεάν εμβολιασμό των κοπαδιών.

Κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη, για τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Άμεση και δίκαιη καταγραφή όλων των ζημιών από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, τα υπόλοιπα έντονα καιρικά φαινόμενα και γρήγορη αποζημίωση στο 100%.

Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και βοηθητικού προσωπικού (καθαρίστριες κλπ), μείωση των μαθητών ανά τάξη, αύξηση των αιθουσών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος