FOLLOW US: facebook twitter

Οι αδελφές Ελένη και Νάνσυ Μπούκλη σε δύο μεγάλες παραστάσεις του Εθνικού!

Ημερομηνία: 01-12-2021 | Συντάκτης:

Οι δύο Πυργιώτισσες ηθοποιοί ξεχωρίζουν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και την φετινή θεατρική σεζόν


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Σε δύο μεγάλες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, πρωταγωνιστούν την φετινή θεατρική σεζόν, οι ταλαντούχες αδελφές Μπούκλη από τον Πύργο, η Νάνσυ και η Ελένη, που διαγράφουν ως ηθοποιοί μια ανοδική καλλιτεχνική πορεία στην καριέρα τους και βεβαίως χαιρόμαστε κάθε φορά να τις καμαρώνουμε.

 

Η Νάνσυ Μπούκλη στο «Λεωφορείον ο πόθος»

Η Νάνσυ Μπούκλη, πρωταγωνιστεί τον φετινό χειμώνα στο αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας, το Λεωφορείον ο πόθος, του Τενεσί Ουίλιαμς, το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου στη Εθνικό θέατρο στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», που έκανε πρεμιέρα στις 12 Νοέμβρη. Η Νάνσυ Μπούκλη , για μια ακόμα φορά βάζει πολύ ψηλά τον πήχη, ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Στέλας με συμπρωταγωνιστές τον Αποστόλη Τότσικα – Στάνλεϊ- και την Κωνσταντίνα Τάκαλου –Μπλανς-.

Το έργο εκτυλίσσεται στην Νέα Ορλεάνη, τέλη της δεκαετίας του 1940. Η Στέλλα και ο Στάνλεϊ Κοβάλσκι, δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους – η Στέλλα κόρη μιας ξεπεσμένης αριστοκρατικής οικογένειας του Νότου, ο Στάνλεϊ ένας τραχύς Πολωνός μετανάστης δεύτερης γενιάς – ζουν έναν παθιασμένο έρωτα σε μια γοητευτικά παρηκμασμένη συνοικία της πόλης υπό τους μελαγχολικούς ήχους της τζαζ. Αυτό μέχρι τη στιγμή που στο σπίτι τους φτάνει η Μπλανς Ντυμπουά, η αδελφή της Στέλλας. Η Μπλανς στις αποσκευές της φέρνει όλη την απελπισία της χαμένης ζωής της, τα οικογενειακά βάρη που την τσάκισαν, έναν εύθραυστο ψυχισμό που την κάνει να προτιμά να ζει στη φαντασία αντί στην οδυνηρή πραγματικότητα…

Η Ελένη Μπούκλη στη «Φάρμα των ζώων»

Η Ελένη Μπούκλη πρωταγωνιστεί στο πάντα επίκαιρο έργο του Τζώρτζ Όργουελ «Η Φάρμα των ζώων» για τη φθορά των ιδεών όταν αυτές γίνονται πράξη, μια παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη που παίζεται στην Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του θεάτρου ΡΕΞ. Η Ελένη ερμηνεύει, το ρόλο της Μόλυ, της ελαφρόμυαλης άσπρης φοράδας που ξεσηκώνεται μαζί με τα άλλα ζώα της φάρμας, ενάντια στο σύστημα εξουσίας του ιδιοκτήτη της, του Κυρίου Τζόουνς, και επιβάλλουν μια αυτοδιαχειριστική διοίκηση με επικεφαλής τα γουρούνια, τα πιο έξυπνα ζώα της φάρμας. Πολύ γρήγορα, οι παλιοί καταπιεζόμενοι γίνονται οι νέοι δυνάστες υιοθετώντας όλες τις κατακριτέες μεθόδους του προηγούμενου καθεστώτος. Έτσι, η προεπαναστατική ουτοπία μετατρέπεται σε μια αβίωτη δυστοπία.

H παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου και παίζεται από Τετάρτη έως Σάββατο: 21:00 & Κυριακή: 19:30.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος