FOLLOW US: facebook twitter

Οι 18 περιοχές στη χώρα με υψηλό ιικό φορτίο

Ημερομηνία: 28-11-2020 | Συντάκτης:

Χωρίς φρένο η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στη βόρεια Ελλάδα. Στα όριά τους και τα νοσοκομεία της Αττικής. Η επιχείρηση «σώστε τα Χριστούγεννα» σκοντάφτει στην αδυναμία να ελεγχθεί η κατάσταση.

Τρεις εβδομάδες μετά τη γενική καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνηση, οι μολύνσεις από τον Covid-19 εξακολουθούν να κινούνται σε τετραψήφιο αριθμό, μακριά από το στόχο των 500 κρουσμάτων που έχουν θέσει οι επιδημιολόγοι ως αποδεκτό για χαλάρωση των μέτρων.

Τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ φανερώνουν τη συνεχιζόμενη διασπορά της νόσου σε όλη την Ελλάδα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να κάνει γνωστές τις 18 από τις 74 περιοχές της χώρας όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό.

Αυτές οι περιοχές με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής: η Πέλλα, η Δράμα, η Θεσσαλονίκη, τα Γρεβενά, η Φλώρινα, η Πιερία, η Ημαθία, οι Σέρρες, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, η Μαγνησία, η Ξάνθη, η Καρδίτσα, ο Έβρος, η Καβάλα, η Ροδόπη και τα Τρίκαλα.

«Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή», επισήμανε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Επιπλέον ανέφερε ότι ανησυχία προκαλεί και η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, δηλαδή στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η Πάτρα

Ειδικότερα για την Πάτρα, λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων

Το θέμα έχει απασχολήσει ολόκληρη την Ευρώπη με τους ειδικούς επιστήμονες να παραμένουν επιφυλακτικοί και τις κυβερνήσεις να ζυγίζουν τη οικονομική χασούρα από μια πιθανή παράταση του lockdown την περίοδο των εορτών.

Ανάλογος προβληματισμός υπάρχει και στην Ελλάδα. Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για την άρση του lockdown και το τι θα ισχύει την περίοδο των γιορτών, ο Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή ενώ κατέστησε σαφές ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, όπως άλλωστε σε όλη την Ευρώπη, όπως άλλωστε σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη. Επιπλέον υπογράμμισε ότι «για τις επόμενες 10 ημέρες τα υφιστάμενα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο» την ίδια ώρα που πληθαίνουν οι φωνές πως οι αυστηροί περιορισμοί μπορεί να «τραβήξουν» και πέρα της 7ης Δεκεμβρίου.

«Η κυβέρνηση αναλύει και αξιολογεί καθημερινά τα δεδομένα, όπως κάνει από την αρχή της πανδημίας, πάντα με μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας όλων μας, πάντα με μοναδικό γνώμονα τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν και που δίνουν μάχη για τη ζωή τους», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος