FOLLOW US: facebook twitter

Οι 120 δόσεις και η «κουλτούρα πληρωμών»

Ημερομηνία: 08-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Πηγές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης λένε τώρα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετηθεί νέα ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη προς το Δημόσιο, τα οποία δημιουργήθηκαν, δημιουργούνται και θα δημιουργηθούν στη διάρκεια της πανδημίας.

Υποστηρίζουν ότι για τις συγκεκριμένες οφειλές θα ισχύσει μόνο η δυνατότητα ρύθμισης σε 12 ή 24 δόσεις που έχει νομοθετηθεί και θα εφαρμοστεί από τον Μάιο του 2021.

Εξηγούν ότι η θέσπιση μιας νέας ρύθμισης με πολλές δόσεις, όπως είναι μια ρύθμιση 120 δόσεων, θα υπονόμευε σοβαρά την «κουλτούρα πληρωμών» που έχει οικοδομηθεί με μεγάλη δυσκολία τα τελευταία χρόνια.

Ανεξάρτητα από τα on και τα off the record, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζει ότι στους επόμενους μήνες θα κληθεί να αντιμετωπίσει ισχυρές πιέσεις. Οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, την ερχόμενη άνοιξη, με τα χρέη που θα έχουν συσσωρευτεί έως τότε, προς την εφορία και τα Ταμεία, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα αποπληρώσουν σε 12 ή 24 δόσεις και ταυτόχρονα να πληρώνουν εμπρόθεσμα και τις τρέχουσες οφειλές.

Η δεύτερη παρατήρηση αφορά την αγωνία των πηγών του ΥΠΟΙΚ για τη διαφύλαξη της «κουλτούρας πληρωμών». Πού την είδαν;

Διαχρονικά, με τις παρεμβάσεις των κυβερνήσεων δίδεται ένα σαφές μήνυμα στους φορολογούμενους. Στην Ελλάδα δεν έχασε ποτέ εκείνος που δεν πλήρωσε έγκαιρα τους φόρους του ή τις ασφαλιστικές του εισφορές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος