FOLLOW US: facebook twitter

ΟΓΕ Πύργου: «Δικαιώματα των Γυναικών: Ατομική Υπόθεση ή Κοινωνική Ανάγκη;»

Ημερομηνία: 08-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας από την ΟΓΕ Γυναικών Πύργου

Την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, της γυναίκας που παλεύει μέσα από διαρκείς κοινωνικούς αγώνες για τα δικαιώματά της ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας, τίμησε η Ομάδα Γυναικών Πύργου, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που διοργάνωσε στο χώρο του ΤΕΙ.  Το θέμα της εκδήλωσης ήταν τα «Δικαιώματα των Γυναικών: Ατομική Υπόθεση ή Κοινωνική Ανάγκη;». Την εκδήλωση συντόνισαν η πρόεδρος της ΟΓΕ Πύργου και μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Αθανασία Ξενοστάθη και η Γραμματέας της ΟΓΕ Πύργου Στέλλα Αναστασίου.

Η κ. Ξενοστάθη μιλώντας για την 8ης Μάρτη και την σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, υποστήριξε πως ισότητα και ισοτιμία δεν ισχύει πλέον στην καθημερινότητα μιας γυναίκας. Οι ευθύνες που υπομένει καθημερινά ο γυναικείος πληθυσμός είναι πολλές όπως και τα προβλήματα σε διάφορους τομείς, στην Παιδεία, την Υγεία, το χώρο εργασίας της , τομείς στους οποίους οι γυναίκες χάνουν ολοένα και πιο πολλά δικαιώματα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους.

«Η ισότητα μεταξύ των δυο φύλων δεν είναι σίγουρη, αν δεν έχει εξασφαλιστεί μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το άγχος της ανεργίας και των μειωμένων μισθών έχουν επηρεάσει σημαντικά τη ζωή των σημερινών γυναικών, που ζουν σε αντίξοες συνθήκες και ζουν καθημερινά απώλειες. Στόχος είναι να συγκεντρωθούμε όλες οι γυναίκες και να αγωνιστούμε ενάντια στις πολιτικές που προσπαθούν να επιβάλλουν ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Κατά την διάρκεια της  εκδήλωσης της ΟΓΕ παρουσιάστηκαν  μέσω διαφανειών παρουσιάστηκαν μέσω διαφανειών, διαχρονικά οι κοινωνικοί αγώνες των γυναικών για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους, ενώ στον ίδιο χώρο υπήρχε δημιουργική απασχόληση των παιδιών που συνόδευαν τις μητέρες τους. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με  τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστος Γιάνναρος και ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος,.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος