FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα γυναικών Πύργου: «Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από τα ΚΔΑΠ και την προσχολική αγωγή”

Ημερομηνία: 09-09-2022 | Συντάκτης:

Η ομάδα  γυναικών  Πύργου  μέλος της ΟΓΕ καλεί να δυναμώσει  ο αγώνας γονιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ ενάντια σε όλους όσους στερούν στα παιδιά μας το αυτονόητο δικαίωμα τους στην προσχολική αγωγής και στη δημιουργική  απασχόληση.

  Χιλιάδες  είναι τα αποκλεισμένα παιδιά σε όλη τη χώρα απότους παιδικούς σταθμούς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Σε αυτά προσθέτουμε  και τα παιδιά με αναπηρία που έχουν πιο σύνθετες ανάγκες. Για άλλη μια φορά  επιβεβαιώνεται  ότι οι οικονομικές  και πολιτικές προτεραιότητες  διαχρονικά  όλων των κυβερνήσεων  γεννούν τρομερά  αδιέξοδα στις λαϊκές  οικογένειες μετατρέποντας  την κοινωνική ανάγκη  των παιδιών για την προσχολική  αγωγή  και τη δημιουργική απασχόληση σε ατομική υπόθεση  της κάθε οικογένειας.  Τα ευρωπαϊκά  προγράμματα όπως  το ” εναρμόνιση  οικογενειακής  και επαγγελματικής  ζωής ”  δεν έχουν  στον προσανατολισμό  τους τη διάθεση  χρηματοδότησης για τη δημιουργία  δημόσιων δομών, ώστε  να καλύπτονται συνολικά οι ανάγκες των παιδιών  της προσχολικής  ηλικίας. Υπηρετούν την ευκαιριακή ετήσια  ανά παιδί χρηματοδότηση  με κουπόνι που κάθε χρόνο  μπαίνει στη λοταρία,  ενώ  οι εργαζόμενοι  έχουν και  αυτοί ημερομηνία  λήξης. Σε αυτό το πλαίσιο  κινήθηκαν όλες  οι κυβερνήσεις μειώνοντας  στον προϋπολογισμό το πρόγραμμα  δημόσιων επενδύσεων σε δεκάδες εκατομμύρια,  δείχνοντας  ότι στις προτεραιότητες  τους δεν είναι οι ανάγκες των παιδιών μας, αλλά  το μπούκωμα  των επιχειρηματικών ομίλων  με χρήμα  από τις θυσίες του λαού. Αυτή η κατάσταση επικρατεί  σε ευρωπαϊκό  κ διεθνές επίπεδο,  κάνοντας χώρο για τη γιγάντωση  του ιδιωτικού τομέα  ο οποίος έρχεται να καλύψει  αυτές τις ελλείψεις  με το αζημίωτο. Ευθύνες  υπάρχουν  και στις εκάστοτε δημοτικές  αρχές που δεν έλυσαν αυτά τα προβλήματα. 

  Έτσι  την τύχη  των παιδικών σταθμών  ακολουθεί  και το ΚΔΑΠ  στην πόλη μας. Από τις 58 αιτήσεις που έχουν γίνει για το ΚΔΑΠ  Πύργου  έχουν πάρει voucher  μόνο 18 παιδιά.

   Γι’ αυτό η ομάδες  κ οι σύλλογοι  γυναικών της ΟΓΕ μαζί με τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς, και τους άλλους εργαζόμενους  διεκδικούμε  ότι είναι σύγχρονο  και αναγκαίο  για τα παιδιά μας με βάση τις σύγχρονες  ανάγκες μας.

Ομάδα γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος