FOLLOW US: facebook twitter

Οδοιπορικό στην Ηλεία μέσα από τη ματιά της Νίκης Φωτοπούλου

Ημερομηνία: 06-09-2022 | Συντάκτης:

Ηλεία, η ιδιαίτερη πατρίδα μου. Το ησυχαστήριο μου, ο τόπος που μου δίνει ώθηση να ονειρεύομαι και να δημιουργώ.

Φωτογραφικά, επιλέγω να επιστρέφω σε όλα εκείνα τα μέρη όπου έζησα τα παιδικά μου χρόνια και να τα αποτυπώνω, μέσα από μια διαφορετική πλέον ματιά, που συνδυάζει την νοσταλγία εκείνης της εποχής με τα βιώματα της ενήλικης ζωής μου.

Αποζητώ την επανασύνδεση με την φύση γύρω μου.

Κάθε επαφή με τα ζώα και τα φυτά αυτού του τόπου, τους ήχους, τα αρώματα και τα χρώματα της Ηλειακής γης, μπορεί να αποτελέσει το ερέθισμα για  να δημιουργηθεί μια  φωτογραφία.

Επιδιώκω να περπατώ και να φωτογραφίζω την γη όπου έζησαν οι παππούδες μου και οι αρχαίοι μου πρόγονοι. Χώροι που εκπέμπουν μια ενέργεια μοναδική και μια ηρεμία σχεδόν ανεξήγητη.

Μου αρέσει να επικεντρώνομαι στις λεπτομέρειες και να εστιάζω στις μικρές, καθημερινές στιγμές του τόπου αυτού, οι οποίες  μπορεί φαινομενικά να  φαντάζουν ασήμαντες αλλά όλες μαζί, συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της Ηλειακής ζωής.

Κάθε ταξίδι στην Ηλεία και μια επιστροφή στον δικό μου παράδεισο.

Μια βόλτα στην λίμνη του Καϊάφα, ένας περίπατος στην ατελείωτη αμμουδιά του Ιονίου πελάγους με τα υπέροχα κρινάκια της, η θέα ενός ηλιοβασιλέματος, μια περιπλάνηση στο βουνό του Λαπίθα και στο δάσος της Φολόης, μια επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, αρκούν για μια νέα φωτογραφική αναζήτηση.

Ηλειακός τόπος.

Πάντα εκεί. Πανέμορφος,φιλόξενος και πρόθυμος να μου χαρίζει εικόνες οι οποίες θα με συντροφεύουν στο παρόν, θα ξαναζωντανεύουν το παρελθόν και θα με βοηθούν να οραματίζομαι το μέλλον.

Και κάπως έτσι, το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας δεν σταματάει ποτέ!

Λίγα λόγια για τη Νίκη Φωτοπούλου

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλεία.

Έχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

Ξεκίνησε το φωτογραφικό της ταξίδι το 2012 ,αρχικά φωτογραφίζοντας με ψηφιακά μέσα και έπειτα από τρία χρόνια, μπήκε στη ζωή της ο σκοτεινός θάλαμος και η αναλογική φωτογραφία. Η φωτογραφία για τη Νίκη, αποτελεί ένα τρόπο έκφρασης συναισθημάτων, διαθέσεων και σκέψεων και παράλληλα, ένα μέσο αποτύπωσης του φωτός και του κόσμου γύρω της, όπως αυτή τον αντιλαμβάνεται, στο χώρο και στο χρόνο.

Είναι μέλος του ΦΑΟΣ – ομάδα αναλογικής φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και δείγμα της φωτογραφικής της προσπάθειας έχει παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις.

Πηγή: ifocus.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος