FOLLOW US: facebook twitter

Οδηγός το παράδειγμα του Πύργου στη διαμόρφωση του αστικού τοπίου

Ημερομηνία: 14-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Σεμινάριο του ΚΠΕ Κρεστένων- “Η Κορινθιακή σταφίδα στα Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη”

Το ΚΠΕ Κρεστένων συνδιοργανώνει με το ΚΠΕ Σικυωνίων διαδικτυακό σεμινάριο στις 14 και 16 Απριλίου 2021, με τίτλο “Η Κορινθιακή σταφίδα στα Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη”.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αυτού το ΚΠΕ Κρεστένων πρόκειται να υλοποιήσει διαδικτυακό εργαστήριο με θέμα: “Το περιβαλλοντικό μονοπάτι ως διδακτικό εργαλείο για την ανάδειξη του ρόλου της σταφίδας στην διαμόρφωση του αστικού τοπίου. Το παράδειγμα του Πύργου.”

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη από τις 17.30-20.30 και την Πέμπτη από τις 18.00 έως τις 20.30.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης την πρώτη μέρα την στοχοθεσία του προγράμματος θααναλύσει η Γεωπόνος αν. Δ/ντρια του ΚΠΕ Σικιώνίων Γεωργία Ματσούκα και θα ακολουθήσουν οι ομιλητές που είναικυρίως γεωπόνοι και Πανεπιστημιακοί που θα αναφερθούν στην Κορινθιακή σταφίδα στα Προγράμματα Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, στην ιστορία της σταφίδας απο την εποχή του Ομήρου, στον ρόλο της σταφίδας στον 19ο αιώνα, στην διατροφική της αξία και στο παραδοσιακό και πολιτισμικό τοπίο της κορινθιακής σταφίδας. Την δεύτερη μέρα θα ακολουθήσουν τα εργαστήρια όπου σε ένα από αυτά που αφορά το παράδειγμα του Πύργου, υπεύθυνος του εργαστηρίου είναι ο Δ/ντής του ΚΠΕ Κρεστένων Πέτρος Γαβράς, η  αν. υπεύθυνη Αγγελική Τσούρα και το μέλος της Π.Ο ΚΠΕ Κρεστένων Μαρία Σχοινά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος