FOLLOW US: facebook twitter

Ωδείο Ολύμπιον: Πλήρης η λειτουργία του στη διάρκεια της καραντίνας

Ημερομηνία: 19-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Απρόσκοπτη και συνεχής η λειτουργία του μεγάλου ωδείου της πόλης μας

Άμεση ήταν η προσαρμογή του γνωστού μας Ωδείου στις νέες συνθήκες κορωνοΪού , ώστε να μην χαθεί ούτε μια ώρα διδασκαλίας  αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνο την υψηλή ποιότητα σπουδών που προσφέρει  στην πόλη μας εικοσιτέσσερα συνεχή χρόνια κάτω από τη διεύθυνση της κ. Διονυσίας Περσαινίτη, αλλά και την ασφάλεια ότι σε οποιεσδήποτε συνθήκες οι κόποι των μαθητών του δεν θα πάνε χαμένοι.

Αγκάλιασε αμέσως την προτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού για τηλεκπαίδευση ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. Έχοντας βαθιά γνώση του αντικειμένου η διευθύντριά του αλλά και το διδακτικό προσωπικό ήξεραν ότι  διακοπή στη μουσική σημαίνει απώλεια σχολικού έτους, αφού ως γνωστό οι εξετάσεις δεν μπορούν να ακυρωθούν, όπως πίστευαν κάποιοι, λόγω της φύσης της μουσικής σπουδής. Και δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις.

Έτσι οι σπουδαστές του θα είναι έτοιμοι  για τις ετήσιες εξετάσεις όλων των οργάνων στις καθιερωμένες ημερομηνίες με τη συμμετοχή εξεταστών αναγνωρισμένου κύρους, όπως κάθε χρόνο, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα υγιεινής όπως ορίστηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Για τα ομαδικά θεωρητικά μαθήματα που ακόμα δεν επιτρέπονται δια ζώσης και εδώ πρωτοτύπησε ακολουθώντας τον τρόπο που αποφασίστηκε ότι θα εφαρμοστεί σε πολλές  Μουσικές Ακαδημίες και Κολλέγια του εξωτερικού, δηλαδή τη διεξαγωγή τους μέσα από σύγχρονες ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Μιλώντας με τη διευθύντρια κ. Περσαινίτη μας είπε: « Αποφασίσαμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στα κρατικά επιδόματα και τους μηχανισμούς, που θα μας επέβαλλε όμως την απόλυτη  διακοπή λειτουργίας. Ξεκινήσαμε με πυξίδα ότι ο δάσκαλος ειδικά της μουσικής που έχει πολύχρονη και προσωπική σχέση δεν εγκαταλείπει τους μαθητές του στις δυσκολίες. Άλλωστε η μουσική τώρα θα ήταν πιο αναγκαία από ποτέ, θα λειτουργούσε εκτονωτικά στην καραντίνα,  θα ήταν ελευθερία και βάλσαμο στην ψυχή τους. Άλλαξαν τα πάντα στον τρόπο προσέγγισης του μαθητή, στον τρόπο διδασκαλίας, στον τρόπο που μιλάμε ακόμα και στον ήχο της φωνής μας. Ήταν σαν βουτιά στα βαθιά. Και συνέβη κάτι μαγικό! Η πρόοδος ήταν πολύ μεγαλύτερη, η συμπεριφορά των μαθητών μας και των πιο μικρών πιο ώριμη. Υπήρξαν βέβαια και οι απαραίτητες γκρίνιες μπροστά στο άγνωστο από κάποιους. Αυτή τη στιγμή όμως πάμε για εξετάσεις στην ώρα μας με επιπλέον έργα στο ρεπερτόριο από αυτά που απαιτεί το Υπουργείο Πολιτισμού.

Και παρόλο πού θα επιτραπούν οι συναυλίες από 15 Ιουλίου και θα έχουμε τελειώσει την εξεταστική τον Ιούνιο, οι σπουδαστές μας επιθυμούν να κρατήσουν τα έργα και να  πραγματοποιηθούν οι συναυλίες, θέλουν να δείξουν τι δημιουργικό  έκαναν στην καραντίνα. Ελπίζουμε ότι θα δοθεί η δυνατότητα σε  ανοιχτό χώρο από το Πολιτιστικό Οργανισμό της πόλης μας. Το αξίζουν αυτά τα παιδιά!»

Το Ωδείο Ολύμπιον βρίσκετε στον νέο πεζόδρομο Τ. Καζάζη 24 και Ομήρου. Τηλ. 26210 26858


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος