FOLLOW US: facebook twitter

ΟΑΣΗ: Ζητούν κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής που αυξάνει τη ΔΕΗ κατά 60%

Ημερομηνία: 03-02-2022 | Συντάκτης:

Κινητοποίηση από την ΟΑΣΗ χθες στη ΔΕΗ Πύργου
– Νέα διαμαρτυρία τη Δευτέρα με τρακτέρ στη Μαραθιά


Του Παναγιώτη Φωτεινοπούλου


Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Πύργου, πραγματοποιήσαν χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας αυτή τη φορά την κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς ρεύματος πάνω από 60%.

Όπως τόνισαν, η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου και των καυσίμων έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στις λαϊκές οικογένειες ενώ έχει επηρεάσει και το κόστος της αγροτικής παραγωγής πολύπλευρα.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, επισήμανε ότι συναντήθηκαν με την Διευθύντρια του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ στον Πύργου και της ζήτησαν να μεταφέρει στην κυβέρνηση το αίτημα τους για κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής από τους λογαριασμούς και να υπάρχει για τους αγρότες και τα λαϊκά νοικοκυριά φθηνό ρεύμα. «Μας είπε ότι θα τα μεταφέρει. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα και για τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουμε σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Καλούμε τους αγρότες τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στον κόμβο της Μαραθιάς με τα τρακτέρ τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να έχουμε αποτελέσματα».

Παράλληλα, ο κ. Βομπίρης, μίλησε για το κόστος παραγωγής που έχει αυξηθεί τονίζοντας ότι ειδικά στην περιοχή του Κάμπου της Ηλείας πολλοί αγρότες που την περίοδο αυτή θα ετοιμάζονταν να καλλιεργήσουν καρπούζια, πατάτες και κηπευτικά, σκέφτονται να μην το κάνουν. «Τα μέτρα όλα, η ακρίβεια, το κόστος ζωής γενικότερα, δε θα επιτρέψουν στον αγρότη να καλλιεργήσει και αυτό θα έχει αντίκτυπο στον κόσμο που θα ψωνίζει πανάκριβα και προϊόντα που έρχονται από το εξωτερικό. Όπως κάνουν και με τη σταφίδα που στην αγορά κυριαρχεί η τούρκικη που δεν είναι καλής ποιότητας όπως η δική μας που είναι η καλύτερη στον κόσμο και μένει στα αζήτητα…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος